CHEAP MONDAY
22 item(s)
Volgen

Cheap Monday: stoere en eigenzinnige mode voor een goede prijs

Het verhaal van Cheap Monday begint in een tweedehandswinkel in Stockholm. Oprichters Örjan Andersson en Adam Friberg beslissen in 2000 samen met nog twee anderen een eigen label op te starten. De missie? Het verkopen van vintage kleding. Al snel blijkt hun stijl aan te slaan en in maart 2004 stropen ze zelf de mouwen op voor een eerste eigen productie. De zelfontworpen damesjeans vertoont al het kenmerkende skull-logo van het bedrijf en is een inslaand succes. Vandaag de dag is dit trendy label uitgegroeid tot een speler van formaat, die jaarlijks uitpakt met vijf collecties voor vrouwen en mannen. Een internationaal succesverhaal op basis van een unieke stijl.

Comfortabele en veelzijdige mode

De kern van het assortiment van Cheap Monday wordt gevormd door damesjeans. Het Zweedse label heeft echter nog veel meer voor zijn klanten in petto. Zo vind je ook een brede selectie comfortabele streetwear in het assortiment terug. Oversized truien voor wanneer het weer tegenvalt, T-shirts met vintage prints, elegante jurkjes met stoere details en ga zo maar door. Cheap Monday staat voor een alternatieve look die in de verf wordt gezet door het steeds terugkerende skull-logo. Dat de naam van het merk niet gestolen is, wordt bewezen door de zachte prijs van de modieuze collecties. Je hoeft heus geen fortuin uit te geven om de trendy kleding van dit hippe merk in huis te halen.

De rauwe Scandinavische stijl van Cheap Monday

Dat Cheap Monday in Zweden is geboren, zie je ook terug aan de rauwe, minimalistische stijl van veel van de ontwerpen. Het is een cleane look waarin basiskleuren de boventoon voeren en die vlot te combineren valt. De edgy details zorgen voor de persoonlijkheid, zonder zodanig te overheersen dat de kleding en jeans niet meer te mixen en te matchen vallen. Ben je toch op zoek naar kleding die net wat opvallender een persoonlijkheid naar voren brengt? In de collectie vind je ook tal van asymmetrische jurken, used-look jackets en shirts met hevige graphic prints terug. Bij Cheap Monday vind je veelzijdige mode met een rauw randje terug voor een goede prijs.