DEAL DAYS: -20% op ALLES5

SALE20Kortingscode activeren
Nog maar:00uur00min00sec
Muiltjes voor dames1,578

Muiltjes: de hemel aan jouw voeten

Muiltjes zijn het gekende type schoeisel dat traditioneel gezien aanzien wordt als de schoenen om thuis lekker lui in rond te lopen. Vandaag de dag mag je echter vol vertrouwen zeggen dat dit een misvatting is. Deze lichte schoenen met of zonder hak hebben zich de laatste jaren meer dan modieus genoeg ontwikkeld om ook buiten dienst te doen. De geschiedenis van deze schoenen gaat terug tot de Romeinse tijd en ze zijn sindsdien talloze keren heruitgevonden. Denk bijvoorbeeld maar aan het bekende sprookje van Assepoester. Tegenwoordig is deze zomerse schoen trendy en comfortabel en voldoet hij aan alle eisen die je als vrouw aan een schoen kunt stellen. Een paar muiltjes mag dan ook absoluut niet in jouw garderobe ontbreken.

Het ontwerp van de slipper

Muiltjes worden gekenmerkt door de opvallende open hiel en zijn verkrijgbaar met of zonder riemgesp. Een veter of sluiting ontbreekt en je mag dan ook stellen dat een muiltje een klassevollere versie is van de bekende instapper. Het klassieke model hield het op die riemgesp vrij standaard, maar de moderne mode laat toe hem te versieren met tal van ornamenten zoals bloemen, strikken en ga zo maar door. Geen twee modellen zijn nog hetzelfde te noemen, gezien elke ontwerper die naam waardig deze klassieke schoen op zijn geheel eigen wijze interpreteert. De moderne variant van deze trendy schoenen is afkomstig uit Marokko en is vaak gemaakt uit leer dat versierd wordt met borduurwerk. Ook lichtere materialen en imitatieleer zijn echter al lang geen uitzondering meer.

Slippers modieus combineren

De eerste regel die je best goed in je achterhoofd houdt als het om muiltjes gaat: het is jou als modebewuste vrouw absoluut verboden om jouw muiltjes te combineren met sokken. Dat is een dodelijke match die elk stijlgevoel uit eender welke outfit doet vloeien. Combineer je jouw paar met een jeansrok? Dan ben je lekker vintage en al helemaal als je daar nog een gestreept hemd op boven aantrekt. Een andere echte klassieker is om ze te combineren met een basic effen shirt en een paar jeans. Het spreekt voor zich dat je deze zomerse schoenen bij hoge temperaturen ook op het werk aan doet. Maak met muiltjes en een zomerse jurk de perfecte casual kantooroutfit.