Handtassen: de beste vriend van elke vrouw

Een vrouw en haar handtassen? Een echte gouden combinatie met een groot praktisch nut en een grote stijl. Een handtas is relatief klein, maar biedt meer dan voldoende ruimte om jouw belangrijkste spullen in op te bergen. Make-up, jouw smartphone en jouw geldbuidel geraak je vlot kwijt in jouw persoonlijke opbergruimte. Het is een functionele metgezel die heel wat stijl in een klein pakketje aflevert. Een accessoire waarmee je een outfit echt doet opfleuren. Vanaf zijn ontstaan in de 19e eeuw tot vandaag de dag is de handtas steeds populairder en veelzijdiger geworden. Vandaag de dag vind je dan ook handtassen in tal van materialen en tal van stijlen. Wat wel nog altijd hetzelfde is gebleven? Het praktische nut!

Handzame tas voor alle dames

De ene vrouw is de andere niet, en het spreekt dan ook voor zich dat elke vrouw een geheel eigen smaak heeft. Om aan al deze smaken tegemoet te komen is er een grote diversiteit binnen de wereld van de handtassen. In de beginjaren bestond het assortiment uitsluitend uit klassieke zwarte en donkere exemplaren uit leder of soortgelijke materialen. Tegenwoordig is niet alleen het kleurenspectrum sterk uitgebreid, maar ook de materialen die gebruikt worden. Zo zijn handtassen gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen en andere plantaardige vezels steeds populairder aan het worden. Daarnaast heb je nog de tassen gemaakt van synthetische materialen die een goede mix zijn tussen betaalbaar en duurzaam. Bovendien zijn ze ook een stuk gemakkelijker schoon te maken dan bijvoorbeeld de lederen exemplaren.

De juiste draagbuidel bij de juiste outfit

Handtassen heb je vandaag de dag in elke stijl en in tal van formaten. Dat zorgt voor een explosie aan keuze, maar ook voor heel wat mogelijkheden tot combinaties. Een klassiek zwart exemplaar draag je vanzelfsprekend tijdens formele gelegenheden of op het werk. Matchen met een overhemd of een blazer en een geklede rok en je hebt die professionele uitstraling te pakken. Vandaag een casual dagje? Dan maak je met een tas in vrolijke en spetterende kleuren een echte urban look door te combineren met een zomers jurkje of een blouse met spijkerbroek. Als vrouw is het dan ook een must om handtassen voor elk seizoen in jouw garderobe te hebben liggen.