Naar hoofdinhoud gaan

Converse All Star

Converse All Star - een veelzijdige designklassieker

De Converse All Star, met zijn kenmerkende ster en soepele rubberen zool, is een absolute klassieker waarvan het ontwerp al een eeuw lang nauwelijks veranderd is, maar toch steeds opnieuw uitgevonden wordt. De All Star heeft kenmerkende rubberen cuppen en noppen met luchtgaten aan de binnenkant. Er zijn al meer dan een miljard exemplaren van de zeilschool verkocht sinds de coole sneaker in 1917 als enkelhoge basketbalschoen op de markt kwam. Tegenwoordig wordt de Converse All Star niet meer zozeer gezien als een sportschoen, maar eerder als een modestatement dat geliefd is en gedragen wordt door mannen, vrouwen, tieners en kinderen. Het ontwerp blijft trouw aan zijn oorsprong, maar het draagcomfort gaat hand in hand met de moderne eisen. Intussen is er een speciale zool demping in verwerkt. Ook wordt regelmatig de hoogte van de "All Stars" veranderd - van platte tot extra hoge modellen, van super dunne zolen tot extra dikke platform versies en enkellaarsjes. Van leer in reptielenlook of met canvas komische prints: de All Star is in ieder geval nooit saai.

Converse All Star - de cult-sneaker die steeds blijft verrassen met nieuwe kleuren, prints en materialen

Elk seizoen vindt Converse All Star zichzelf opnieuw uit. Als fan ben je enthousiast om te zien welke nieuwe kleuren, prints en patronen, accessoires en materialen er dit seizoen zullen zijn. De legendarische canvas schoenen uit de USA, die ook ontdekt werden door film- en popsterren, benadrukken je individualiteit en stijl. Ze zijn transformeerbaar als bijna geen andere schoen en zijn cult-objecten geworden. Zelfs de Simpsons hebben een plaatsje voor zichzelf veroverd op de canvas schoenen. In 1923 werd het oorspronkelijk zwarte model omgedoopt tot "Chuck Taylor All Star" - naar de basketbalspeler Chuck Taylor. Zo begon het succesverhaal van de sneaker, dat eenvoudig maar daverend is: de All Star werd de officiële schoen van het Amerikaanse basketbalteam in 1936 en maakte deel uit van de basisuitrusting van het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Coole canvas sneaker die met elke look gecombineerd kan worden

Deze casual sneaker kun je zowel in je vrije tijd als voor je werk dragen. Je hebt de keuze uit vele verschillende modellen. Hou je van eenvoudig en klassiek? Dan is de Converse All Star sneaker in helder wit de juiste keuze. Een schoen die in gelijke mate cool en chic is - of je nu een hoge of platte schacht hebt. Passend bij de retro trend is de Chuck Taylor All Star Ballet Lace. Een slip-on schoen die eruit ziet alsof hij rechtstreeks uit de jaren 1930 komt. Je kunt je All Stars, je Chucks, combineren met een spijkerbroek, maar ook met een maxi jurk. Deze unisex schoen past altijd bij elke outfit. De Run Star Hike High Top heeft een hoog plateau en een gekartelde rubberen zool om je Chucks een speciaal tintje te geven. Het voorgebogen platform, de tweekleurige loopzool en de afgeronde hak zorgen voor een futuristische uitstraling.