Outdoor2.872
Weergeven
Sorteren
Kleur
Merk
Prijs
Materiaal
PayPalMasterCardVISABancontactKlarnaDHLbpost

Outdoor kleding: de juiste bescherming voor jou

Of je nu geniet van een stevige bergwandeling, tijdens de vakantie de Schotse Highlands wilt gaan verkennen of het ijs van het koele Noorden opzoekt, zonder de juiste outdoor kleding kan je er beter niet aan beginnen. Om een optimale bescherming te garanderen is kwalitatieve outdoor kleding en de correcte uitrusting een absolute must. Niet alleen dient jouw outfit aangepast te zijn aan de ruwe omstandigheden van het terrein zelf, maar bovendien ook aan de weersomstandigheden. Een fikse regenbui, een stevig onweer tot zelfs hagelbuien toe. Met een goed paar sokken, stevige schoenen, een robuuste broek en een lekker warme jas overleef je het met glans. Zeker als vrouw is het daarbij belangrijk jezelf warm en veilig te houden.

Outdoor kleding voor dames: de truc met de laagjes

De gouden raad bij outdoor kleding om voldoende warmte te behouden is om te werken met het laagjessysteem. Dat komt, zoals de naam al zegt, neer op het dragen van de kleding in verschillende lagen. De basislaag bestaat uit een ademend materiaal en dient vooral voldoende bewegingsvrijheid te gunnen. Kies voor de tweede laag voor een relatief dikke trui gemaakt van bijvoorbeeld wol. Het is belangrijk dat de tweede laag uit een materiaal bestaat dat ademt en vocht afvoert. De buitenlaag bestaat vanzelfsprekend uit een kwaliteitsvolle jas die bij voorkeur water-, en winddicht is. Net omdat de omstandigheden tijdens outdoor trips vaak zwaar zijn is ook de duurzaamheid ontzettend belangrijk. Een jas of broek die bij de minste tegenwerking scheurt? Daar heb je helemaal niks aan.

De beste outdoor accessoires kiezen

Naast outdoor kleding zijn er ook tal van outdoor accessoires die onmisbaar zijn voor een geslaagde trip. Als je trekt naar koude gebieden schaf je je best een stevige muts of pet aan. Ook een hele hoop warme leggings en een paar stevige sportbeha’s zijn een echte must om elk deel van jouw lichaam te beschermen. Ten slotte is ook een gepolariseerde zonnebril geen overbodige luxe. Niet alleen stijlvol, maar ook een goed idee als bescherming tegen de gevaarlijk schadelijke UV-stralen van de zon. Het mag duidelijk zijn dat je als outdoor avonturierster best niet over één nacht ijs gaat bij de planning. Goed nadenken over jouw outdoor kleding kan heel wat problemen achteraf besparen.

Populaire merken in deze categorie
Populaire kleuren in deze categorie
Andere interessante trends
Damescategorieën
Dames merken
ABOUT YOU X INTERNATIONAAL
*De laagste totale prijs van de laatste 30 dagen vóór de prijsverlaging.**Gratis voor alle Nederlandse telefoonnummers. Bij oproepen vanuit het buitenland kunnen extra kosten ontstaan.***Alle prijzen incl. BTW.