Onitsuka Tiger: trendy sportschoenen en sneakers

Het hippe Japanse schoenenlabel Onitsuka Tiger heeft al een betrekkelijk lange geschiedenis. Kihachiro Onitsuka richtte het label op in 1949. In deze paar jaar na de Tweede Wereldoorlog wilde hij de Japanse bevolking weer een blik op de toekomst bieden. Hoop en positiviteit waren volgens hem zaken die het best behaald konden worden door te sporten. Om dat sporten zo actief en vlot mogelijk te laten verlopen, stortte Onitsuka zich op het ontwerp, de productie en de verkoop van sportschoenen. De doelgroep? Alle Japanners die op zoek waren naar een streepje positiviteit. Vandaag de dag is Onitsuka Tiger niet enkel een van de oudste Japanse schoenenmerken, maar ook een van de bekendste. Het label verkoopt ook internationaal en beschikt over een breed assortiment sportieve en casual schoenen.

De innovatieve kant van Onitsuka Tiger

Een nieuw bedrijf oprichten is niet moeilijk. Een kwaliteitsvolle schoen op de markt brengen die mensen ook echt willen kopen? Dat is al een hele andere zaak. Vanaf het begin heeft Onitsuka Tiger zwaar ingezet op innovatie en het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Inspiratie voor de nieuwe ontwikkelingen werd gevonden in de wereld rond ons heen. Zo pakte het Japanse label uit met sportschoenen met zuignapjes. Een lumineus idee dat van de inktvis afgekeken werd. Die drang naar innovatie zit in het DNA van het bedrijf ingebakken en is een grote reden voor het succes. De sportschoenen van Onitsuka Tiger koop je niet alleen voor de knappe stijl, maar ook voor de duurzaamheid en de prestaties.

Een groot aanbod aan schoenen

Dankzij de positieve boodschap van Onitsuka Tiger spreekt het voor zich dat de oorspronkelijke stijl van het merk bijzonder kleurrijk en verrassend was. Een identiteit die tot op de dag van vandaag doorleeft. De schoenen van dit fashion label bieden tal van verrassende kleurencombinaties en minimalistische patronen. De veelheid aan kleuren maakt het mogelijk jouw sportschoenen of casual footwear af te stemmen op de rest van jouw outfit. In de collectie vind je tal van modellen terug gaande van een vintage twist met een klassieke look tot een modern paar schoenen. Onitsuka Tiger maakt zowel schoenen voor atleten op zoek naar prestaties als voor mensen op zoek naar casual kwaliteitsvolle schoenen met een eigen look.