Items van het merk filteren
Alle producten van Roosevelt2

Roosevelt: Amerikaanse trots bovenop iedere outfit

Het Mexicaanse kledingmerk Roosevelt is opgericht in 1968. Dit label laat zich inspireren door de typische Amerikaanse college lifestyle. Niet geheel verwonderlijk verwijst de naam dan ook naar de tweeëndertigste president van de Verenigde Staten. Dit label kiest ervoor om casual en trendy kleding te creëren voor zowel heren als dames. De ontwerpers willen hierbij niet slechts één stijl uitdragen, maar talloze items creëren die geliefd worden door iedereen. Dat betekent dat de Mexicaanse roots van het merk wel terug te vinden zijn, maar dat de designers zich ook laten inspireren door allerlei andere culturen en invloeden. Wie dus houdt van een veelzijdige look en eindeloos wil kunnen spelen met zijn of haar kleding kan met een gerust hart bij dit label terecht.

Roosevelt verwarmt je ook op koude dagen

De jassen van Roosevelt stammen dan wel af van het zonnige Mexico, toch weten ze ons heel goed gezellig warm te houden. Uiteraard doen ze dat ook zonder aan stijl in te moeten boeten. Men ziet het onder andere bij de gewatteerde jassen die bestaan uit verschillende stijlen en de mantels die je op verschillende manieren strak dicht kan knopen. Uiteraard voldoen ook de parka’s met verwarmende kraag aan deze strikte vereisten. Deze winterjassen komen in diverse stijlen en kleuren en zijn veelal verrijkt met allerhande hedendaagse toevoegingen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een klassiek-elegante look maar evenzeer gaan voor een eerder sportieve uitstraling. Een gewatteerde jas past dan ook perfect met denim maar ook met een soepel vallende urban broek.

Een ruime collectie voor hem en haar

De verschillende vesten hebben altijd een casual en trendy uiterlijk en dit voor zowel heren als dames. Toch komen ze steeds in verschillende collecties, waarbij licht gewatteerde jassen, dikke winterjassen, functionele parka’s en klassieke trenchcoats elkaar lijken af te wisselen. Het label heeft dan ook een zeer ruim en veelzijdig bereik, waardoor men het maar moeilijk een specifiek segment toe kan dichten. Wel hebben alle ontwerpen een aantal dingen met elkaar gemeen. De uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, de hoge mate van functionaliteit en de casual-trendy uitstraling zijn er alvast enkele van. Hoe dan ook: met de jassen van Roosevelt geniet je niet alleen van het maximale comfort maar weet je ook heel wat jaloerse blikken op te wekken.