Must-have tussenjas: Tot -30% EXTRA5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC

Donna Carolina: van familiebedrijf tot wereldspeler

Bij de Italiaanse specialist in vrouwenschoenen Donna Carolina speelt traditie een grote rol. Het label zag in 1957 het levenslicht in het pittoreske dorpje Fiesso d’Artico en werd opgericht door de broers Terrin. De broers Terrin waren meester schoenmakers die volgens de aloude ambachtelijke technieken pareltjes in handwerk afleverden. Een instelling die ook in het bedrijf werd gestoken. Vanuit een focus op de beste materialen en het typisch Italiaanse gevoel voor stijl werd het familiebedrijf al snel een lokaal succes. Enkele jaren later werd voor het eerst de landsgrenzen overgestoken en sindsdien is Donna Carolina een vaste waarde in de modewereld. De focus ligt daarbij op een elegante uitstraling via tijdloze modellen, een comfortabele pasvorm en een hoge kwaliteit.

Donna Carolina: aandacht voor detail

Donna Carolina is na meer dan 60 jaar nog altijd een rasecht familiebedrijf. Opvallend is dat de familie Terrin nog altijd alle stappen in de ontwikkeling en productie volledig zelf in handen heeft. Dit is een bewuste keuze om de kwaliteit die hen bekend heeft gemaakt te waarborgen. De elegante en tijdloze ontwerpen van het Italiaanse label worden afgewisseld met moderne interpretaties van aloude klassiekers. Donna Carolina is geen merk dat vast blijft zitten in de goede oude tijd. Het is een merk dat ook trendy elementen durft te incorporeren in de modellen. Zo is er ook een fijne selectie sneakers en hippe Chelsea boots. Het kleurenpalet gaat van aardse tonen tot veel beige en wit. Een palet dat bewust genuanceerd en klassiek is gehouden. De aandacht hoort immers naar de schoen zelf te gaan.

De tijdloze elegantie van de schoen

De schoenen van Donna Carolina focussen in de eerste plaats op kwaliteit en draagcomfort. De styling is uitermate divers en geschikt voor heel wat gelegenheden. Het Italiaanse merk deinst niet terug voor een vleugje rock ’n roll en stoerheid in de collectie te brengen. Combineer bijvoorbeeld de zwartleren boots met een stoere rok of een ripped jeans voor een opvallende look. Ben je eerder op zoek naar een casual paar schoenen voor op je vrije dag? Dan zijn de hoogwaardige sneakers leuk te combineren met een gewone spijkerbroek. Een elegant paar schoenen onder een jurk? Bekijk dan zeker de selectie ballerina’s en pumps van Donna Carolina.