WINTERSOLDEN! Tot wel -50%5

Items van het merk filteren
Alle producten van Banana Republic229

Banana Republic: tijdloze klassiekers

Als je de naam van het merk hoort, zul je misschien denken dat het merk Banana Republic een fashion merk is dat opvallende kleding produceert met dierlijke en natuurlijke prints. Het merk heeft al een tijdje niks meer te maken met Afrikaanse landschappen en tropische oerwouden. Het merk is gemaakt om elke man en vrouw kleding aan te bieden waarmee ze bloedhete dagen en regenachtige nachten kunnen overleven in de urban jungle. De naam Banana Republic suggereert misschien wilde en excentrieke prints, maar het tegenovergestelde is juist van toepassing op het merk. Het merk produceert haar collecties met “eenvoud” en “stijl” als kernwaarden. Heel af en toe implementeren ze een leuk gek printje met een knipoog naar het verleden.

Banana Republic: een bedrijf van GAP

De oorspronkelijke Banana Republic werd in 1978 opgericht door Mel en Patricia Ziegler. Het echtpaar stond bekend om het aanschaffen van interessante kledingartikelen waarmee hun reisgerelateerde banen hen in contact brachten. Uiteindelijk openden ze een winkel in het Mill Valley-gebied in Noord-Californië. Ze stonden bekend om een handgetekende catalogus met items met fictieve verhalen van reizigers en hun winkellocaties met safari thema. Het bedrijf werd in 1983 overgenomen door GAP inc. De geletterde artikelen, met de hand getekende catalogus en excentrieke, op toeristen gerichte items werden uit de collectie gehaald en vervangen door luxere, maar niet-unieke items waarvoor het merk momenteel bekend is.

Banana Republic: kleding van hoogwaardige kwaliteit

Het merk produceert collecties met hoogwaardige stoffen. Zo bestaan de traditionele pullovers van het merk die gedragen kunnen worden door zowel mannen als vrouwen vaak uit een vleugje kasjmier. De kleding is daarnaast ook nog eens tijdloos. Het merk richt zich niet op de snelle trends van tegenwoordig, maar produceert kledingstukken die langer dan 1 seizoen gedragen kunnen worden. Zo vind je een aantal tijdloze chino’s, een mooie gestreepte blouse en dit alles kun je afstijlen met prachtige accessoires. Sinds 2015 is de Amerikaanse zakenvrouw en stijl ambassadrice Olivia Palermo aangesloten bij Banana Republic. Het merk heeft momenteel meer dan 600 winkels in 32 landen over de hele wereld.