Cyber Monday: Tot wel -70% EXTRA5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC

Burton: uit passie volgt succes

We schrijven 1977 wanneer Jake Burton Carpenter het intussen iconische bedrijf Burton opricht. Als gepassioneerde snowboarder afkomstig uit New York had de man tot op dat moment al heel wat tegenslagen te verwerken gekregen. Zijn plan om carrière te maken in het wereldje werd door een skiongeluk verijdeld en hij moest ook zijn studie stopzetten. Na toevallig in contact gekomen te zijn met de Surfer, de voorloper van het huidige snowboard, zag Jake een gouden kans en richtte hij zijn eigen bedrijf op, gespecialiseerd in het snowboarden. Door de jaren heen kwam het succes en werd het assortiment sterk uitgebreid met alles wat je als snowboarder nodig hebt. Vandaag de dag kan je bij Burton terecht voor een breed gamma aan snowboardkleding en accessoires in de kenmerkende trendy stijl die eigen aan het wereldje is.

Breng wat kleur in het leven

Burton heeft met het snowboarden een heel duidelijke specialisatie. Het merk kent echter ook behoorlijk wat succes als bouwsteen van een casual, sportieve look in het dagdagelijkse straatbeeld. Een succes dat niet alleen te danken is aan het gebruik van hoogwaardige materialen, maar zeker en vast ook aan de geheel eigen stijl. De ontwerpen van dit label zijn vaak kleurrijk en opvallend te noemen. Sterke graphic prints en gewaagde kleurencombinaties zijn schering en inslag. Combineer dat met het cozy gevoel en de aangename warmte van de kleding van Burton tijdens koude dagen en je begrijpt meteen waar dat brede succes vandaan komt.

Burton is niet alleen een merk, het is een levenshouding

Burton is veel meer dan een merk dat hippe mutsen, winterjassen, dikke truien, handschoenen en snowboardbinders maakt. Het is ook een echte levenshouding. Zo ligt de focus heel hard op behoud van het milieu. Een simpel voorbeeldje uit de vele initiatieven is het ‘Protect Our Winters’ - project waarbij het Amerikaans label zich inzet tegen klimaatverandering. Voor de kleintjes die hun eerste stappen binnen de sport willen zetten is er dan weer het ‘Learn to Ride’ – project. Je koopt dan ook meer dan enkel en alleen kleding met een casual, coole stijl waarmee je zeker opvalt: je koopt een hele levensstijl. Is het milieu belangrijk voor jou en ben je een snowboarder of fan van die stijl? Dan is Burton het merk voor jou.