Head Over Heels
Head Over Heels Merkenheader

Head Over Heels: footwear geeft jouw look vorm

In 2001 richtte Susan Holliday Head Over Heels op te Baton Rouge, te situeren in de Amerikaanse staat Louisiana. Zij vertrok vanaf de filosofie dat een schoen de outfit afwerkt. De schoen reikt dan ook verder dan de hiel, maar is de beslissende factor voor hoe men er van kop tot teen uitziet. Na verloop van tijd en mede dankzij haar harde werk, wist het label al snel buiten die Louisiaanse grens te groeien. Vandaag is het eerder een one-stop-shop dat zich specialiseert in seizoensgebonden modieuze schoenen. Dat doet ze met unieke producten en uiteenlopende stijlen. In 2016 opende het label nog een tweede boetiek in New Orleans.

De ontmoetingsplaats van verschillende stijlen

Alhoewel het assortiment steeds seizoensgebonden is, is de ruimdenkendheid toch wel een bepalende factor voor het succesverhaal van Head Over Heels. Het doet dat door verschillende stijlen, kleuren en details zorgvuldig doorheen de collectie te verwerken. Soms gaat het om eenvoudige exemplaren waarbij men denkt aan ballerina’s in een zwarte kleur. Toch zijn die laatsten steeds voorzien van zorgvuldig vormgegeven details, waarbij het kan gaan om een elegante strik, een fijn aflopende hak of een vlinder die op een enkele zijde tot rust komt. Sommige van die modellen omschrijft men eerder als klassiek, andere modellen zijn dan weer volledig afgestemd op de seizoensgebonden mode. Hierbij gaat het om eigentijdse en kleurrijke exemplaren die het vrouwelijk lichaam van kop tot teen in de kijker plaatsen. Toch vertoont het concept een duidelijke constante: er lijkt een focus te zijn op de zomerse vrolijkheid. Onlogisch is dat niet: in Louisiana, waar het verhaal ooit begon, kent men aangename zomers en zachte winters.

Het assortiment van Head Over Heels

De collecties van Head Over Heels zijn altijd seizoensgebonden, waardoor er zeker wel eens enkele unieke exemplaren ten tonele kunnen verschijnen. Rekening houdende met dit eigentijds karakter, kan men het assortiment echter als ruim omschrijven. Zo zal je er bijvoorbeeld sandalen terugvinden in verschillende varianten, voorzien van een hak of van mooie riempjes. Verder noteert men ook ballerina’s, hoge en minder hoge hakken, stijlvolle sneakers en muiltjes die perfect casual gedragen kunnen worden. Het rijke assortiment laat toe om verschillende stijlen aan te meten. Stijlvol, casual, elegant of gewoon comfortabel: het kan allemaal. Susan Holliday, de oprichtster van Head Over Heels, had gelijk: schoenen maken écht de outfit af.