Almgwand: Oostenrijkse beweeglijkheid en creatieve designs

Almgwand vormt in feite een submerk van het Oostenrijkse bedrijf h.moser. Dat bedrijf kent zijn oorsprong in een kleine snijwinkel waar de voorliefde voor details reeds in 1928 wist te ontstaan. Het duurde echter tot 1960 vooraleer het bedrijf naar zijn huidig hoofdkantoor verhuisde. Dat hoofdkantoor is vandaag de dag gelegen in het Oostenrijkse Salzburg Gnigl, gelegen nabij de Duitse grens en op slechts een honderd kilometer van het Duitse München. Uiteindelijk duurde het tot 2010 vooraleer de voorloper van dit label werd geïntroduceerd, waarna diens naam in 2014 tot het hedendaagse Almgwand werd omgevormd. Ongeacht de naam of de locatie van het hoofdkantoor: de visie bleef altijd ongewijzigd. Een unieke zienswijze op tradities en stijl, vormgegeven door een echt familiebedrijf met meer dan tachtig jaar ervaring. Niet voor niets mag dit label het Oostenrijks staatsembleem gebruiken.

De Oostenrijkse cultuur in ieder kledingstuk

De kleding van Almgwand ademt Oostenrijk uit. Onder andere de liefde voor details is daardoor duidelijk herkenbaar. Dat merk je bijvoorbeeld aan de jassen waarbij de kleinste details elkaar in diverse kleurschakeringen lijken af te wisselen. Vaak in een opvallend kleurtje, opdat een verdwaalde bergreiziger snel op te sporen is. Ook die bergcultuur zien immers veelvuldig terugkomen in de collecties van dit label. Onder andere de extra dikke voering, de comfortabele stoffering, het ontwerp dat de nodige bewegingsvrijheid moet garanderen en de alledaagse outfits die toch weten te beschermen tegen allerhande weersomstandigheden, kunnen dat beamen. De stijl? Die ligt meestal tussen die van ski- en outdoorkleding met accenten van de landelijke en sportieve stijl. Kortom: kleding waarmee je meteen klaar bent om de prachtige Dachstein te beklimmen.

Almgwand biedt een bijzonder ruime collectie

Al doet de naam anders vermoeden, biedt dit label veel meer dan outdoorkleding alleen. Natuurlijk blijft de speciale nadruk altijd wel liggen op diezelfde stijlen en kwaliteiten. Toch hoeft dat niet te betekenen dat eeuwenoude tradities altijd maar weer terugkeren, want ook hier krijgen de ontwerpers de nodige vrijheid om iedereen te betoveren. Traditie wordt op die manier nieuw leven ingeblazen. In het assortiment vindt men bijvoorbeeld stijlvolle hemden die echter voorzien werden van een licht elastische structuur waardoor je toch kan genieten van de nodige beweeglijkheid. Voor de dames ziet men gelijkaardige tendensen terugkomen bij de stijlvolle bloesjes. Bij Almgwand weten ze outdoor, traditie en innovatie te combineren tot stijlvolle kledingstukken die ook gewoon onderweg uitstekend te dragen zijn.