Sparkz: trendy merk komt tot maturiteit

Sparkz is een Deens modelabel dat werd opgericht in het hartje van Kopenhagen in 1996. Het bedrijf is in het leven geroepen door enkele designers die een duidelijke missie hadden: ontwerpen wat jongeren graag dragen. De nadruk kwam meteen te liggen op trendy kleding die geschikt is voor het dagelijkse leven. Een uitgesproken casual stijl waarbij de doelgroep tieners en jonge vrouwen waren. De ongedwongen stijl van het Deense label sloeg aan en internationaal succes volgde. Vandaag de dag heeft het merk echter de keuze gemaakt om tot maturiteit te komen. De frisse geest blijft en de trends volgen is nog steeds de doelstelling. De collectie is enkel volwassener geworden. De doelgroep? Jonge vrouwen die op zoek zijn naar kleding die onafhankelijkheid uitstraalt met een stoer randje.

Sparkz: van de jaren 90 tot de huidige stijl

In de collectie van Sparkz speelden denim en knitwear een grote rol doorheen de beginjaren. Sindsdien heeft het merk zich echter meer en meer ontwikkeld tot een fashionlabel met een uitgebreid en veelzijdig assortiment. Elk seizoen opnieuw wordt er met een nieuwe collectie uitgepakt die je kunt omschrijven als gevarieerd en een tikje grillig. Het is modern design en jeugdige mode voor een betaalbare prijs. De creatieve patronen en opvallende kleurencombinaties van de beginjaren zijn zeker nog aanwezig. Tegenwoordig ligt de focus echter ook op elegante en draagbare basics. Effen kleuren in een breed kleurenpalet hebben het overgenomen. Moderne snitten en het opvallend gebruik van details zoals een kanten versiering garanderen daarbij een jeugdig en hip uiterlijk.

Combineren van kop tot teen

Het assortiment van Sparkz bestaat uit alle basics die je nodig hebt voor een volledige outfit. Kleedjes, jackets, blouses, T-shirts, broeken, rokken en ga zo maar door. De huidige en mature collectie is bovendien zo vormgegeven dat ze vlot te combineren valt met elkaar. Zo kan je in geen tijd jouw eigen look creëren. Diversiteit en een modern design: dat zijn de kernbegrippen bij Sparkz. Voor een wilde en rockende stijl kan je bijvoorbeeld een ripped jeans met een bikerjacket combineren. Een diner met vrienden? Ga dan voor een van de elegante jurken of combineer een comfortabel topje met een van de rokken of een chique blazer. Met de kleding van Sparkz kan je overal terecht.