Items van het merk filteren
Alle producten van Neuw1

Neuw: denim met een geschiedenis

Neuw is een hip en trendy merk dat werd opgericht in 2009 door Par Lundqvist, die nog steeds de designer is. De naam is een afgekorte versie van de plek in Brussel waar het allemaal begon: de Nieuwlandstraat. Par Lundqvist had al van kleins af aan een passie voor denim die met de jaren enkel was toegenomen. Getuige een persoonlijke collectie van meer dan 2500 spijkerbroeken waarvan sommige dateren tot de 19de eeuw. Het is die collectie en die passie die de basis vormt voor het succes van Neuw. Par Lundqvist put heel wat inspiratie uit oude modellen en brengt deze de moderne wereld in. Vandaag de dag is het bedrijf een internationaal succes en is het assortiment uitgebreid met alles wat denim is.

De vintage revision van Neuw

De stijl van Neuw? Die kan je samenvatten in een duidelijk concept: vintage revision. Dat betekent dat een originele vintage jeans, niet zelden uit de collectie van Par, een moderne update krijgt. Die update bestaat uit een goede fitting en hier en daar wat spelen met het ontwerp. Zo is een kenmerkend element van de collectie jeans dat ze stuk voor stuk over een draadje door de achterzak beschikken. Onderaan de pijp van een Neuw jeans zie je ook altijd een snee die aan elkaar is genaaid en aan de voorkant van de broek een ringetje. Inspiratie voor deze zaken haalde Par uit zijn eigen leven, maar ook legendarische figuren als Patti Smith en Marilyn Monroe werken inspirerend. Versleten wassingen, een skinny fit en een strakke snit zijn daar de getuigen van.

Een wereld vol denim

Het assortiment van Neuw bestaat natuurlijk uit meer dan enkel en alleen jeans. De jeans is en blijft het hart van de collectie, maar is nu ook aangevuld met basics zoals T-shirts, truien, overhemden, jurken en blouses. De gemeenschappelijke factor daarbij is uiteraard het feit dat ze gemaakt zijn van denim. De vintage revision stijl van dit fashion label zorgt voor een stijlvol, authentiek en urban gevoel. Deze casual streetwear is geknipt voor heel wat situaties en valt met diverse looks te mixen en te matchen. De jeans als basis van jouw outfit of die outfit net afwerken met een denim jasje: Neuw biedt heel wat trendy opties.