HOHENSTAUFEN
2 item(s)
Volgen

Hohenstaufen: traditie, hand in hand met kwaliteit

De Salzburgse onderneming Hohenstaufen kan je omschrijven in één woord: traditie. Dit label, reeds opgericht in 1928, is gespecialiseerd in traditionele mode van de eigen heimat. Wat moet je je daarbij voorstellen? Klassieke dirndls in verschillende kleurencombinaties, waarbij heel wat aandacht vloeit naar de afwerking en tijdloze elegantie. Zowel voor mannen als vrouwen en kinderen kan je bij Hohenstaufen terecht voor klassieke kleding van de hoogste kwaliteit die met liefde is gemaakt. Naast dit type kledij vind je onder het dak van dit Oostenrijkse label ook een assortiment ski- en outdoorkleding terug, zoals warme truien, zadeltassen en meer. De laatste jaren is daar zelfs een fijne selectie basics bijgekomen, die qua vormgeving geïnspireerd zijn op de meer traditionele kledij van de regio.

De items van Hohenstaufen

Bij Hohenstaufen zijn ze van mening dat traditionele kostuums zoals de dirndl een mooi alternatief zijn voor jurken, kostuums of broekpakken. De klassieke stijl van deze klederdracht is aangepast aan moderne kleurenschema’s en modern draagcomfort, zonder de roots uit het oog te verliezen. De rijke, gedempte kleuren worden extra in de verf gezet door de vele, knap vormgegeven, details. Zo zal je vaak parelmoer terug zien komen, fijn borduurwerk en nog tal van andere sieraden en patronen. Leer heeft vanzelfsprekend de focus binnen het assortiment, maar binnen de selectie basics vind je ook 100% wol en katoen terug voor een comfortabel gevoel. De mode van Hohenstaufen is absoluut een eyecatcher van formaat, geknipt voor feestelijke gelegenheden zoals het Oktoberfest.

Ook casual mode

In het assortiment van Hohenstaufen gaat de meeste aandacht vanzelfsprekend naar de klassieke en traditionele kostuums en dirndls. Dat betekent echter niet dat de rest van de collectie zomaar genegeerd moet worden. Er zijn basics, blouses en rokken die traditionele elementen verwerken zonder daarin te overdrijven. Perfect om te mixen en te matchen en te combineren tot een elegant en tijdloos geheel. Staat er een feestje op het programma en is een dirndl toch net iets te veel? Kies dan voor een van de frisse jurken van Hohenstaufen of match een van de rokken met een elegante blouse. Wil je jouw look nog afwerken met een duurzame en kwalitatief hoogwaardige jas? Hohenstaufen biedt een ruim assortiment aan knap vormgegeven jassen aan die elke look zonder problemen complementeert.

Naar boven