Black Friday: Tot wel -70% EXTRA5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC

SANDQVIST: omdat een tas de outfit afmaakt

Het modelabel SANDQVIST werd in 2004 opgericht door Anton Sandqvist. Hij was ingenieur maar zag ook kunst in handgemaakte tassen. Aanvankelijk was het voor hem veeleer een hobby, die echter wel op heel wat positieve commentaar kon rekenen. Zijn broer, Daniel Sandqvist, was redacteur van een popcultuurtijdschrift en had heel wat waardevolle contacten in zowel de media- als de modewereld. Ze besloten om samen te werken en vanuit Daniels kantoor de nieuwe modelijn op poten te zetten. Even later verhuisden ze echter naar hun eerste eigen winkel te Stockholm. De broers Sandqvist gaven dan ook hun oude banen op en begonnen zich volledig te focussen op de tassenhandel. Alhoewel het een nog vrij jong label is, heeft het al een enorme groei doorgemaakt. Vandaag de dag heeft het label dan ook verschillende eigen winkels in Stockholm, Göteborg (Zweden), Londen, Berlijn en Parijs.

Zweeds minimalisme in iedere tas

Net zoals men het van de Scandinavische stijl gewoon is, kiest ook SANDQVIST voor de nodige portie minimalisme in iedere tas of rugzak. Het minimalistische design gaat echter niet ten koste van hun stijlvol karakter of hun functioneel ontwerp. Toch vormen ze een weerspiegeling van de liefde voor de natuur, net zoals het duurzaam gebruik van kwalitatief hoogwaardige, natuurlijke materialen in alle producten. Alhoewel de tassen en rugzakken in grote verscheidenheid op de markt komen, hebben ze steeds een kenmerk gemeen: ze onderscheiden zich dankzij hun hoogwaardig canvas en onaangeroerde look. Voor die onaangeroerde look gebruikt men enkel veganistische materialen en garandeert men aangename arbeidsomstandigheden. Volgens Anton en Daniel vormen die kenmerken dan ook de verklaring voor de bewezen langere levensduur van hun producten.

Het assortiment van SANDQVIST

Het assortiment van SANDQVIST bestaat niet alleen uit de heetste nieuwkomers uit het noorden maar ook uit hoogwaardige klassieke tassen en rugzakken. Hierbij gaat het lang niet alleen om stijlvolle handtassen, maar bijvoorbeeld ook om laptoptassen of zelfs pennenzakken. Naast het stijlvolle karakter van het assortiment zijn ook de rugzakken voor outdooractiviteiten echte aanraders. Toch kunnen ook andere rugzakken een avontuurlijke functie dienen door de beschikbaarheid van waterdichte hoezen. Tot slot weet iedereen dat het comfortabele reistassen zijn die jou stijlvol én functioneel op de trein, de bus of het vliegtuig zetten. Praktisch, stijlvol, comfortabel of zelfs een tikkeltje gewaagd: bij SANDQVIST vinden zowel heren als dames steeds een tas die bij hen past.