Outdoor jassen voor dames569

Outdoor jassen: voor een ongeëvenaarde buitenervaring

Ze staan soms niet al te hoog op de modeschaal: outdoor jassen. Een spijtige en onnodige zaak, aangezien ze al lang niet alleen meer functioneel zijn. Ze zijn ideaal voor een skivakantie, voor een wandeling in de bergen of voor een uitdagende klimtocht. Vaak zijn ze voorzien van allerhande functionaliteiten om het maximale te halen uit de recreatieve buitenomgeving. Desondanks hebben ze al lang afscheid genomen van hun benauwde imago, waardoor stijlvolle exemplaren steeds vaker over de toonbank gaan.

Buitenjassen boordevol doelmatigheid

Speciaal ontworpen voor sportieve activiteiten zijn vele outdoor jassen. Hierdoor vormen ze nooit een hinder voor de bewegingsvrijheid. Wanneer parka’s te zwaar zijn en winterjassen te log, biedt de outdoor jas een ideaal alternatief. Vaak zijn ze voorzien van ademende materialen die zweetgeurtjes helpen te voorkomen. De toevoeging van vochtabsorberende stoffen bieden dan weer bescherming tegen regen en vocht. Ook de bescherming tegen wind is een feit dankzij de maximale weefseldichtheid. Vaak zijn er tot slotte ook allerhande functionele toevoegingen aan de outdoor jassen toegevoegd. Verschillende binnen- en buitenzakken, al dan niet met rits, vormen daar de veruitwendiging van. Een regenkap kan uiteraard ook niet ontbreken, net zoals een extra dikke variant wanneer het wel erg koud wordt.

Keuzehulp bij de zoektocht naar een buitenjas

De nieuwste generatie outdoor jassen kiezen steeds vaker voor moderne kleuren en casual cuts. Tijdens de regen, in de sneeuw of in de modder: steeds kom je stijlvol voor de dag. Voor wie houdt van eenvoud komen de outdoor jassen in subtiele kleuren als zwart of wit. Met deze jassen kan je gewoon op de fiets naar kantoor of naar jouw favoriete koffiebar. Voor wie echt houdt van het avontuurlijke zijn de typische felle kleuren een aanrader. Niet alleen omdat die exemplaren extra hip zijn, maar ook omdat je zo extra opvalt. In een berggebied kan dat nu eenmaal het verschil betekenen tussen leven en dood. Hetzelfde geldt uiteraard voor zij die bij avondlicht joggen op de openbare weg, waar de softshelljassen een verademing zijn. Als intensieve avonturier kies je bovendien beter voor gewatteerde jassen met een capuchon, dat biedt extra bescherming tegen koude temperaturen en nat weer. Met een van de outdoor jassen in een hip kleurtje kom je altijd goed voor de dag.