Jouw exclusieve herfstkorting: Tot wel -40%5

Trekkingschoenen voor dames10

Je hebt alle producten uit de categorie Trekkingschoenen gezien

Ontdek meer producten uit de categorie Schoenen

Trekkingschoenen voor het ruigere terrein

Wil je het stressvolle leven van elke dag voor een paar heerlijke momenten achter je laten? Met een paar trekkingschoenen geniet je zonder pijnlijke voeten probleemloos van de buitenlucht. Trekkingschoenen zijn eigenlijk de iets stevigere versie van de gewone wandelschoenen. Deze schoenen zijn geknipt voor heuvelachtig en iets ruiger terrein. Ben je bijvoorbeeld van plan om in de bossen van de Ardennen jouw batterijen op te laden? Dan is de steun, stabiliteit en robuustheid van de trekkingschoen exact wat je nodig hebt. Het belangrijkste aspect van dit functionele kledingstuk voor de echte avonturierster is het comfort. Trekken doe je in de regel over behoorlijke afstanden en door moeilijk terrein. Als je dan niet het gevoel hebt vlot te stappen, verlies je al snel de lust om door te gaan.

Trekkingschoenen voor dames en voor de nodige grip

Trekkingschoenen zijn dus onmisbaar materiaal voor elke vrouw die natuurwandelingen als haar ding beziet. Naast een comfortabel gevoel zijn er echter nog een paar aspecten van groot belang bij de keuze van de juiste schoen. Zo is het zeer belangrijk dat een trekkingschoen voor vrouwen bestand is tegen de weersomstandigheden. Zeker in heuvelachtig en bijwijlen onherbergzaam gebied slaan de weersomstandigheden snel om. Als dan bij de minste regenbui jouw voeten kletsnat worden, is dat niet fijn en bovendien niet gezond. Naast wind- en regenbestendig moet het bovenmateriaal ook ademend zijn. Verder horen trekkingschoenen een gestructureerd zoolprofiel te hebben. Dit laatste om een optimale grip te garanderen op terrein dat slechts zelden vlak te noemen valt.

Deze stevige wandelschoen als onderdeel van jouw uitrusting

Trekkingschoenen zijn leverbaar in verschillende modellen, maten en kleurencombinaties. Traditioneel gezien is dit type schoen er eentje dat gedomineerd wordt door donkere kleuren zoals zwart en bruin. Dat is ook niet meer dan logisch, gelet op het feit dat je tijdens het wandelen zelden schoenen proper kunt houden. Desondanks zijn er de laatste jaren meer en meer kleuraccenten voor vrouwen op de markt gekomen. Kies je voor lekker opvallende roze accenten in jouw trekkingschoen? Of misschien is groen toch net wat meer jouw ding? Als je jouw keuze qua trekkingschoenen hebt gemaakt, trek daar dan nog een stevige broek over aan, werk het geheel af met een softshell jack en je kunt op avontuur.