Outdoor broeken voor dames59

Je hebt alle producten uit de categorie Outdoor broeken gezien

Ontdek meer producten uit de categorie Outdoor

Outdoor broek: onmisbaar voor avonturiersters

Is een stevige wandeling door robuust terrein wel iets dat voor jou is weggelegd? Dan kan je natuurlijk niet zonder stevige en leuke outdoor broek. Zeker in de bergen of diep in de bossen is een kwalitatieve broek net het kledingstuk dat het verschil maakt tussen vol schrammen staan of zonder kleerscheuren erdoor komen. Bescherming tegen de elementen en soms tegen rotsen of doornen is de belangrijkste functie van een outdoor broek. Naast de nodige bescherming zijn een comfortabele pasvorm en het ontbreken van schurende elementen en stoffen doorslaggevende aspecten. Dankzij de nieuwste technologische evoluties zijn outdoor broeken voor dames overigens al lang geen aanslag meer op het modegevoel. De moderne uitvoeringen en modellen, overigens verkrijgbaar in een breed gamma aan kleuren, passen ook in het gewone straatbeeld als gegoten.

Outdoor broek voor dames: de eigenschappen

Het spreekt voor zich dat er heel wat is nagedacht over het materiaal waaruit een outdoor broek gemaakt wordt. Typisch zijn moderne synthetische materialen die niet alleen tegen een stootje kunnen, maar ook de warmte vasthouden bij koelere temperaturen. Een goede outdoor broek voert vocht af, droogt snel, is gemakkelijk te wassen en biedt ook de nodige elasticiteit. Het exacte type dat geschikt is voor jouw benen hangt ook sterk af van de specifieke activiteit die je gaat ondernemen. Een trektocht door de sneeuw? Dan is een thermobroek een essential. Ben je eerder een vrouw die grote trektochten door de bossen onderneemt? Dan is het wel zo handig dat jouw broek diverse handige opbergruimtes en zakken biedt.

De outdoor pantalon: waar moet je op letten?

Bij de aankoop van een nieuwe outdoor broek zijn er wel een aantal aspecten om rekening mee te houden. Zo is de gouden regel dat je een dergelijke pantalon nooit strak aan mag kopen. Een schurende broek is een broek waarmee je zeker en vast geen grote trektochten of klimpartijen aankan. Een tweede belangrijk punt is de vraag of jouw broek waterafstotend en winddicht is. Voor trektochten in landen waar het weer extreem om kan slaan is dat een belangrijke eigenschap. Ten slotte spreekt ook jouw persoonlijke smaak een grote rol bij het hele koopproces. Een outdoor broek hoort de nodige bescherming te bieden, maar tegelijkertijd ook uit te stralen wie jij bent.