Cyber Monday: Tot wel -70% EXTRA5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC
Winterjassen voor dames1,318

Winterjassen: stijlvolle must have

Winterjassen zijn kledingstukken die iedereen wel in de kleerkast heeft hangen. In een land als België is dat ook geen overbodige luxe. Er zijn heel wat koele dagen en ook de wind heeft hier vaak vrij spel. Een warme winterjas is dan jouw dagelijkse metgezel die de nodige bescherming biedt tegen de verkleumende koude. Maar dat functionele aspect is niet het enige dat telt. Het spreekt voor zich dat ook het oog wel wat wilt. Een winterjas hoort naast praktisch ook visueel overtuigend te zijn om een vaste klant in jouw dagdagelijkse garderobe te worden. Deze stevige jassen zijn ook voor vrouwen met zin voor avontuur onmisbaar. Absoluut een van de eerste zaken om in te pakken bij een bergwandeling of een vakantie richting bijvoorbeeld de Alpen of het hoge noorden.

Winterjacks voor iedereen

Winterjassen komen in heel wat stijlen en modellen voor. Zo zijn er modellen met een dikke bontkraag, exemplaren zonder, dikke gewatteerde jassen en nog veel meer. Grote verschillen zijn er niet alleen in deze aspecten, maar ook in de lengte en de voering. Die voering is een van de belangrijkste aspecten wat de kwaliteit van de winterjas betreft. Het is net dit dat de wind tegenhoudt en voor het warme gevoel zorgt. Qua materialen is wol veruit het populairst, maar ook acryl en andere synthetische materialen komen soms voor. Ten slotte nog een gouden tip voor als je op zoek bent naar een goede winterjas: een waterafstotende bovenlaag is vaker niet dan wel een overbodige luxe.

Warme jassen matchen met jouw persoonlijkheid

Het gamma winterjassen dat verkrijgbaar is, is zeer breed te noemen. Traditioneel gezien voeren donkere kleuren de boventoon, maar de laatste tijd komen trendy kleren meer en meer op de voorgrond. De winter is sowieso al een sombere periode en dat opvrolijken met een streepje kleur is niet fout bekeken. Combineer een hip patroon of een opvallende kleurencombinatie met een donkere jeans en klassieke enkellaarsjes om het contrast niet te groot te maken. Kies je voor een klassieke winterjas inclusief kraag in een donkere kleur? Dan is er zeker en vast wel plaats om iets kleurrijker uit de hoek te komen met de rest van jouw outfit. Match bijvoorbeeld een paar rode handschoenen met een van jouw donkere winterjassen.