Junarose: extra kwaliteit plus extra stijl voor plus-maatjes

In 1975 werd Junarose gelanceerd, als onderdeel van het nieuwe Bestseller. Aan de basis lagen de broers Troels Povlsen en Merete Brecht die van het familiebedrijf een internationaal succes wisten te maken. Het label heeft een grote afzetmarkt binnen en buiten Europa, waarbij ook Canada, India en het Midden-Oosten vermeldenswaardig zijn. Junarose trachtte met zijn oprichting een verandering te brengen in de toenmalige modewereld. Die modewereld werd immers getypeerd door slanke modellen waarbij overmaatse kledingstukken een triest en duister bestaan hadden. Met haar collectie wilde dit merk daar verandering inbrengen en de stijlvolle modewereld ook toegankelijk maken voor dames met een maatje extra. Van maat 42 tot 54: steeds komen de dames stijlvol voor de dag.

Een viering voor het vrouwelijk lichaam

De trend om te vechten voor een ‘Size Zero’, daar doet Junarose niet aan mee. Scandinavische labels brengen dan ook sinds mensenheugenis jurken voor grotere maten. Door diezelfde trend ook door te trekken naar andere kledingstukken, weet het de uniciteit van het vrouwelijk lichaam te vieren. Het kiest daarom voor kledingstukken die liefde uitademen en charme uitstralen. Die kledingstukken houden rekening met de vrouwelijke vormgeving en accentueren waar mogelijk, terwijl ze in andere gebieden eerder zullen focussen op het soepel vallen van de stof. Men merkt dat onder andere bij de stijlvolle shirts maar evenzeer bij de bloesjes of jurken. Toch hoef je lang niet te denken dat het er bij Junarose enkel en alleen om draait om dat maatje extra te verdoezelen, integendeel. Haar ontwerpers willen vrouwen immers opnieuw laten houden van hun lichaam, flodderige truien kunnen dat effect nu eenmaal niet bewerkstelligen.

De Junarose-collecties

Het assortiment van dit label omvat nog veel meer dan dat. Zo zijn er bijvoorbeeld trendy creaties die voor een streling van het vrouwelijk figuur zorgen en de sensuele rondingen zelfs benadrukken. Dat doet het ook met hoogwaardige stoffen en uitstekende snits voor een speelse en modieuze look. In de collecties zal je daarnaast bijvoorbeeld ook jassen, poncho’s, rokken en sportieve leggings terugvinden. Vooral de jurken, tunieken en shirts verdienen de nodige aandacht. Terwijl vele labels dergelijke plussize kledingstukken louter als bijproduct beschouwen, gaat dit merk nu eenmaal altijd een stapje verder. Dat doet Junarose onder andere door passende trenddelen te introduceren, een hoge kwaliteit te garanderen en een trendy design centraal te plaatsen in ieder ontwerp.