Naar hoofdinhoud gaan

Adidas Stan Smith

Adidas Stan Smith - de perfecte combinatie van sportiviteit en elegantie

De Adidas Stan Smith belichaamt elegantie en sportiviteit in één zoals bijna geen enkele andere sneaker. Sinds het prille begin is het een van de populairste sneakers uit het huis van Adidas. Als deel van de Adidas Original serie is het een klassieker en is hij absoluut tijdloos. De elegante witte schoen vindt zijn oorsprong bij het tennis. Adidas ontwikkelde de Stan Smith in 1971 voor de tennissers Stan Smith en Illie Nastase, die in 1972 tegenover elkaar stonden in de finale van Wimbledon en samen een dubbelspel wonnen. De slanke Adidas Originals sneaker ziet er vandaag bijna precies hetzelfde uit als toen tijdens Wimbledon: rubberen buitenzool, bovenwerk van glad wit leer met geperforeerde drie strepen en de beeltenis van de tennislegende op de tong. Het grasgroene hiellipje verwijst naar de oorsprong van de schoen. De Stan Smith was een echte innovatie als de eerste volledig lederen tennisschoen. Bovendien is de sneaker gedragen door de Amerikaanse tennisser Stanley Roger "Stan" Smith (geboren 1946), die een van de best was van zijn tijd. Als enkelspeler won Smith 37 toernooien, waaronder de eerste Masters in 1970, de US Open in 1971 en Wimbledon in 1972. In het dubbelspel vierde hij 36 toernooioverwinningen met Bob Lutz, met wie hij sinds 1967 een dubbelspelteam had gevormd. Tegenwoordig is de sport- en modewereld niet meer voor te stellen zonder de aan hem toegewijde schoen.

Stan Smith van Adidas, de lieveling van de hip-hop scene

De sportieve blijvende favoriet van hoogwaardig leer, met binnenvoering en een comfortabele zool overtuigt bij elke update opnieuw. Onopvallend met de drie strepen als kenmerk, vergezelt deze schoen je naar de sportschool en ook door het dagelijks leven. De sneaker lijkt in grote delen op de basketbalschoen Adidas Superstar die in 1969 ontwikkeld werd. Anders dan de Superstar heeft de Stan Smith geen harde rubberen kap aan de voorkant, maar is daar ook gemaakt van leer. Toen hip-hoppers in de jaren 1990 Adidas ontdekten, begon het sportlabel de Stan Smith, de Superstar en andere producten als Adidas Originals uit te brengen. Onder hen is de Stan Smith he succesvolste: in 2005 had Adidas 40 miljoen paar verkocht.

Een Adidas Stan Smith blijft maar komen

Deze allrounder is zowel een sportschoen als een schoen voor alledaagse mode. De klassieke vormgeving maakt hem tot een multitalent dat overal goed uitkomt. In de klassieke versie is het een zuivere, witte sneaker met groene accenten. Je vindt het model steeds opnieuw geïnterpreteerd en in spannende updates met verschillende kleur- en materiaalcombinaties. Momenteel is de Adidas Stan Smith verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals klassiek groen of vrouwelijk pastelroze. Hoe je ze ook combineert, de Adidas Stan Smith staat goed bij een casual en ongecompliceerde look.