Maxi kleedjes3.247
Weergeven
Sorteren
Maat
Kleur
Merk
Prijs
Stijl
ABOUT YOU Jurk 'Aurelia' in Gemengde kleuren: voorkant
Exclusief

ABOUT YOU

€ 49,90
  • +2
Beschikbare maten: 34, 36, 38, 40, 44
ONLY Jurk 'ALLIE' in Zwart: voorkant

ONLY

€ 26,90
Beschikbare maten: 34, 36, 38, 40
ABOUT YOU Jurk 'Josepha' in Zwart: voorkant
Exclusief
Duurzamer

ABOUT YOU

€ 44,90
Beschikbare maten: 34, 36, 38, 40, 42
Vila Tall Blousejurk 'CELINE' in Zwart: voorkant
Tall

Vila Tall

€ 59,90
Beschikbare maten: 34, 36, 38, 40
Lena Meyer-Landrut
Lena Meyer-Landrut11 dagen geleden
Maxi Flower Dress Look by a lot less
PayPalMasterCardVISABancontactKlarnaDHLbpost

Maxi jurken: een authentieke trend die de modewereld herovert

Lange tijd leken ze van het toneel te zijn verdwenen, maar nu zijn ze helemaal terug van weggeweest: de maxi jurken. Deze jurken die zich bijna helemaal uitstrekken tot aan de grond zijn lang niet meer alleen geschikt voor stijlvolle ballen en andere feestelijke gelegenheden. De heruitvinding van de maxi jurk maakte het immers ook toegankelijk voor de alledaagse casual look. Maxi staat hierbij voor drie elementen: een maximale lengte, een maximale ontwerpvrijheid en maximale vrouwelijkheid in ieder model. De vele snits, materialen en kleuren bevestigen dat dan ook iedere keer opnieuw. De maximale vrouwelijkheid laat zich dan weer vertalen in snits die het vrouwenlichaam niet in eentonigheid bedekken, maar de vrouwelijke troeven net benadrukken.

Lange jurken voor dames die willen pronken met hun troeven

Maxi jurken doen het voornamelijk goed bij iets langere en slanke vrouwen. Zeker wanneer ze gezegend zijn met een stel lange benen is dat het geval. De extra lange vormgeving zorgt immers voor een benadrukking van de vrouwelijke troeven, waarbij de hoge taille als contrasterend effect fungeert. Vooral wanneer er een stijve afspanning is, al dan niet voorzien van een soepel neervallend touwtje, wordt ook de strakke taille in de kijker geplaatst. Niet voor niets stammen maxi jurken uit de jaren 70, waar dames graag pronkten met hun jonge verfrissende looks. Toch hoeft die vormgeving helemaal geen afbreuk te doen aan het comfortniveau. Integendeel. Zo vallen de modellen steeds soepel neer en geven ze een optimaal comfort tijdens het stappen. Geheel in die lijn komen ze dan ook in varianten die er vooral jong en hip lijken uit te zien. Wat denk je bijvoorbeeld van een exemplaar boordevol bloemetjes die je gewoon bovenop je sandalen dragen kan? Nog even een hippe zonnebril opzetten en heerlijk genieten geblazen op het strand! Uiteraard blijft een elegant exemplaar, al dan niet halfopen, met een elegant stel sleehakken ook gewoon tot de mogelijkheden behoren.

Tips voor het kiezen van een lange jurk

Bij het dragen van een maxi jurk is vooral de lengte doorslaggevend. Zo mag de maxi jurk niet te kort zijn, maar ook niet te lang. Net boven de grond, zo luidt het credo. Uiteraard is dat ook op vlak van veiligheid belangrijk. Alhoewel maxi jurken het voornamelijk goed doen bij langere dames hoeven ook andere dames niet achterwege te blijven. Een aanrader is dan wel om het kleedje gewoon te combineren met sleehakken en een iets korter model te kiezen. Dat laat die hakken licht uitvlammen en weet het vrouwenlichaam meer gestalte te geven. Voor vrouwen met iets ruimere rondingen is dan weer een rechte snit aangeraden in combinatie met hakschoenen. Donkere kleuren en een casual snit kunnen dan weer de sterke dijen verborgen houden. In tegenstelling tot de jaren 70 zijn maxi jurken dan ook maximaal toegankelijk voor alle dames.

Populaire merken in deze categorie
Maxi kleedjes van ONLYMaxi kleedjes van Madam-TMaxi kleedjes van VILAMaxi kleedjes van VERO MODAMaxi kleedjes van Y.A.SMaxi kleedjes van Ulla PopkenMaxi kleedjes van EDITEDMaxi kleedjes van Ana Alcazar
Populaire kleuren in deze categorie
Andere interessante trends
Damescategorieën
Dames merken
ABOUT YOU X INTERNATIONAAL
*De laagste totale prijs van de laatste 30 dagen vóór de prijsverlaging.**Free of charge from all network providers. Charges may apply when calling from abroad.***All prices incl. VAT.