Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
Sport860

Nike: hét kledingmerk voor sporters

Het van origine Amerikaanse bedrijf Nike is in 1964 opgericht onder de naam Blue Ribbon Sport. Tegenwoordig verkoopt het concern zowel sportschoenen als kledij, accessoires en zelfs sportapparatuur. De naam werd in het jaar 1978 veranderd in Nike, een verwijzing naar de Griekse godin van de overwinning. Dit merk staat vooral bekend om zijn uniek logo, de zogenaamde Swoosh, alsmede de wereldbekende slogan 'Just do it'. Het merk is dan wel 50 jaar oud, maar de omzet is steeds blijven groeien. Nike is dan ook een van de populairste sportmerken ter wereld. Het stond initieel vooral bekend om zijn sportschoenen, die door tal van sportlegendes werden gedragen. Het logo pronkt steeds overduidelijk op de producten van het merk, en dat heeft deels bijgedragen tot zijn populariteit. Hoewel het merk voorheen enkel schoenen produceerde, hebben ook andere producten (zoals T-shirts, broeken en accessoires) zich bij het aanbod vervoegd.

Een gevarieerde en opvallende stijl

Sportschoenen vormen dan wel de basis van Nike, ook sportkledij zoals truien, shirts en broeken maken er tegenwoordig deel van uit. Het merk biedt daarbij kledij en accessoires voor zowat elk soort sport, maar het schoeisel vormt natuurlijk nog altijd het grootste aandachtspunt. Bekende toevoegingen aan de productlijn zijn onder andere de Nike NYX, de Air Max en de SB-schoenen. Allemaal hebben ze het opvallende logo aan de zijkant van de schoen, hoewel ze op het vlak van stijl toch erg verschillen. De eenvoudige modellen van de beginjaren van het merk zijn tegenwoordig vervangen door een hele reeks schoenen met flashy kleuren, extra dempende zolen en patronen die voor elk wat wils bieden.

Je eigen outfit creëren, het kan met Nike

Het merk heeft in zijn beginjaren de strijd aangeknoopt met andere bekende sportmerken, maar tegenwoordig telt het als een van de bekendste ter wereld. Van sportschoenen voor basketbal, voetbal of fitness tot hoodies, broeken en accessoires zoals sokken en rugzakken: het aanbod is meer dan uitgebreid. Dat maakt het dan ook mogelijk om een complete outfit te creëren, helemaal afgestemd op je eigen wensen en stijl. In tegenstelling tot veel andere merken hanteert Nike nooit slechts één look. Het is juist die variatie aan kleuren, modellen en toepassingen die Nike de populariteit hebben gegeven waar het merk bekend voor staat.