Jouw exclusieve herfstkorting: Tot wel -40%5


Moon Boot: het winters schoeisel met buitenaardse kwaliteiten

In 1970 werd Moon Boot opgericht, niet voor niets een jaar na de beroemde maanlanding van Neil Armstrong en Buzz Aldrin. Die wist oprichter Giancarlo Zanatta te inspireren, een idee was geboren. Het resultaat was een onnatuurlijk ogende schoen die zich aangepast had aan een bijzondere ondergrond, net zoals het geval was voor de astronautenschoenen. Die ondergrond: sneeuw. Intussen zijn er al meer dan 22 miljoen sets Moon Boots over de toonbanken gegaan. Toch bleef het lang niet alleen bij deze sneeuwschoenen. In 1989 verwierf het succesvolle bedrijf immers Think Pink, een label in sportkleding. Vier jaar later werd daar ook Lowa aan toegevoegd, een Duits bedrijf dat zich voornamelijk focuste op trekkingschoenen. Toen het later ook nog Dolomite en Nordica verwierf, was de technische groep geboren. In 2015 droeg Giancarlo zijn stoeltje als CEO af aan zijn zoon Alberto, die niet alleen verder gaat met het succesvolle verhaal van zijn vader maar zich ook steeds meer focust op de ruimere markt boordevol eigentijdse ontwerpen.

Sneeuwschoenen in uiteenlopende stijlen

Zeg nooit zomaar Moon Boot tegen de schoenen van dit label. De Moon Boots komen immers in talloze verschillende uitvoeringen: van naam tot look en comfort. Er wordt soms bijvoorbeeld gewerkt met zeer lichte materialen en ze zijn af en toe voorzien van een waterafstotende laag. Andere schoenen staan dan weer in het kader van bescherming, bijvoorbeeld tegen temperaturen tot -35°C. Ieder model brengt zo een eigen focus, uitstraling en unieke eigenschappen met zich mee. De modellen zijn er bovendien zowel voor heren en dames. En de kindercollectie richt zich vaak echter op een unieke vormgeving die rekening houdt met de typerende fragiliteit van de kindervoeten.

De stijlvolle après-ski laarzen van Moon Boot

Bij dit label blijft het lang niet alleen bij de typerende sneeuwschoenen. Het brengt immers ook stijlvolle après-ski laarzen die het tijdens de winterperiode ook gewoon goed lijken te doen. Het gaat om kleine laarsjes die de voeten warm houden maar toch van het nodige wandelcomfort voorzien. Vaak zijn ze uitgerust met een stugge veter en combineren ze hun stijl met hun unieke sportgeest. De eigentijdse chique en coole vormgeving maakt van deze schoenen de ideale compagnon voor iedere heer of dame met zowel een sportgeest als een gevoel voor fashion. Moon Boot is niet voor niets een pionier binnen zijn vak.