LE SPECS
LE SPECS Merkenheader

Le Specs: hedendaagse zonnebrillen in een oud jasje

De zonnebrillen van Le Specs waren in de jaren tachtig de standaarduitrusting van de modieuze man. Door plastic te gebruiken, kon men de modellen goedkoper maken en ze bovendien ook hippere kleuren bezorgen. Zelfs unieke vormen waren mogelijk. Dit bedrijf kwam dan ook met ongebruikelijke brillencreaties die insloegen als een bom. Ook vandaag de dag gaat het verder op die filosofie, maar dan met heren- en damesmodellen. Zelfs vliegeniersbrillen zal je tegenwoordig bij dit label terugvinden, alhoewel je ook jouw heil kan vinden in unieke brillen zoals alleen Audrey Hepburn en John Lennon ze ooit droegen. De brillen van dit merk worden daarom ook wel cultbrillen genoemd. Natuurlijk hoef je er hierbij niet alleen hip uit te zien maar bieden de zonnebrillen ook gewoon een volwaardige bescherming tegen de zomerse zon die je zicht anders maar al te snel zou belemmeren.

De Franse levensstijl van Down Under

Zijn iconische status verkreeg Le Specs dan wel in het midden van de jaren tachtig, toch werd het label eigenlijk al in 1979 opgericht. Hier koos Hamish Tame, de Creative Director, voor een duidelijk Franse uitstraling. Dat merkt men ook indien men het logo, met de Franse vlag erin verwerkt, onder de loep neemt. Toch is en blijft het eigenlijk een Australisch merk. Eigenlijk hoeft dat laatste niet te verbazen: daar aan de andere kant van de wereldbol hebben ze meer dan elders een goede oogbescherming nodig. Uiteraard in hun eigenzinnige stijl, waardoor de geboorte van Le Specs helemaal geen toeval kan genoemd worden. De buitengewone kleurrijke exemplaren bleken het al snel ook op de internationale markt goed te doen. In onder andere Lady Gaga, Rihanna en Kendall Jenner heeft het label dan ook enkele opvallende fans.

De veelzijdige zonnebrillen van Le Specs

Le Specs heeft de (levens)stijl van de jaren tachtig tot op heden weten te bewaren. Uiteraard hoeft dat niet te betekenen dat de brillen het alleen goed doen op retro-feestjes. De brilmonturen ogen immers gewoon tijdloos en chic. Dat valt te verklaren aan de hand van het feit dat dit merk nooit overdrijft: kleurrijk en fancy zonder te schel te wezen, bijzonder zonder extravagant te zijn en het tijdloze karakter op te geven. Bij dit label krijg je dan ook een ideale mix tussen retro en modern. Ook jouw ogen zullen Le Specs dankbaar zijn.