Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje

JOOP!: het merk dat zweeft tussen urban, casual en lifestyle

Het Duitse merk JOOP! is een onderdeel van de Holy Fashion Group. De basis voor dit overkoepelende label werd al gelegd in 1889. Toch duurde het tot 2001 vooraleer JOOP! echt tot leven kwam. Dat kwam doordat Wolfgang Joop het toenmalige Strellson verliet en een eigen label oprichtte. Al snel werd dat een succesvol lifestyle label met een focus op horloges, mode en zelfs meubelen. In 2005 koos het bovendien voor een samenwerking met Strellson en Windson, die hun krachten bundelen onder de paraplu van de Holy Fashion Group. Vandaag de dag is er een duidelijke focus op de modelijn, gecoördineerd vanuit het iconische Hamburg waar het allemaal begon.

Een uniek label met oog voor dé juiste look

Alhoewel JOOP! zich nog steeds een ‘lifestyle brand’ noemt, is toch de alledaagse lijn sterk vertegenwoordigd, vooral in de mannenmode. Zo zijn er zorgvuldig ontworpen kostuums, stijlvolle stropdassen, strakke riemen, fijne broeken en bijhorende aktetassen en pochetten. Natuurlijk zijn ook de chique sneakers en de zwierige poloshirts van de partij. Toch focust het merk zich duidelijk niet op vrijetijdskledij. Kijk bijvoorbeeld maar naar de schoudertassen uit de vrouwenlijn. Toch is dat eigenlijk geen ramp, want het bedrijf richt zich met zijn eigenzinnige stijl immers op een volledig andere doelgroep: een doelgroep die klassieke authenticiteit graag combineert met een moderne twist. Het merk is daarom ideaal voor iedereen die uit is op hedendaagse fashion. Voor hen is JOOP! nu eenmaal de beste keuze.

De stijlvolle en functionele tassen van JOOP!

Lang niet alleen de kleding van dit lifestyle modelabel weet ons te bekoren. In onze omstreken doen vooral de handtassen, shoppers en portemonnees het heel goed. Het is bovendien ook vooral in dit segment dat ruime stijlverschillen op te merken zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld schoudertassen die een excentrieke en casual stijl uitdragen terwijl anderen dan weer kiezen voor de stedelijke jeugdigheid. Van een afwerking op basis van leer tot kleurrijke varianten met een rustieke print: dit Duits label heeft het allemaal. Bovendien is er altijd wel een bijpassende portemonnee te vinden of kan je zelfs kiezen voor de combinatie met een stijlvolle rugzak. Bij JOOP! vind je alles om jouw casual urban look compleet te maken.