Elvine: no-nonse streetwear voor mannen en vrouwen

Elvine is een Zweeds modemerk en werd in het eerste jaar van het nieuwe millennium opgericht door Daniel Mänd. Het merk liet zich kenmerken door zijn uitgesproken voorliefde voor de streetstyle, terwijl het jarenlange vakmanschap van de aangeworven ontwerpers zorgde voor een hoogstaande kwaliteit. Al die jaren later is het nog steeds een streetwear label maar ligt de focus steeds vaker op een modieuze uitstraling. Het merk richt zich daarbij uitsluitend op het ontwerpen van stijlvolle jassen. Elvine weet op die manier streetwear te produceren die zowel heren als dames kunnen dragen op de bus, naar het werk of achter de schoolbanken.

Van Elvine mag je veel verwachten

Bij Elvine hecht men het allergrootste belang aan de duurzaamheid en de kwaliteit van haar jacks. Zo maakt het merk bijvoorbeeld gebruik van een uniek systeem om knopen en draden met elkaar te versmelten, waardoor ze zeer stevig vast zitten. Diezelfde kwalitatieve vereisten zie je bijvoorbeeld ook terugkomen in het gebruik van de hoogwaardige YKK-ritsen, de waterafstotende laag in de jassen en de windafstotende werking waarvan de meeste vesten voorzien zijn. Die kwaliteit vormt in feite een onderdeel van de duurzame visie die het label hanteert ten aanzien van de door haar ontworpen kleding. Zo kiest het bijvoorbeeld voor impregnatietechnieken die vrij zijn van chemicaliën en gebruikt men enkel ecologisch imitatiedons. Dankzij die duurzame visie en de bijhorende kwalitatieve gevolgen, gaan de kledingproducten van Elvine extra lang mee. Niet voor niets is het label voornamelijk bekend en succesvol omwille van de kwalitatieve en bestendig ontworpen jassen.

Een no-nonsense streetstyle

Elvine blijft uiteraard trouw aan zijn roots op een no-nonsense manier, want haar jassen zijn eenvoudig te dragen: een minimalistisch design dat ervoor weet te zorgen dat de kledingstukken eenvoudig te combineren zijn. Net zoals het straatleven: onomwonden en vrij zonder ooit saai te hoeven zijn. Toch komen ook andere accenten veelvuldig terug. Denk bijvoorbeeld aan de kleding in functie van het uitgaansleven of de door de Japanse cultuur geïnspireerde felle kleuren en prints die de modieuze exemplaren sieren. Gesofisticeerde kleding voor ongesofisticeerd gedrag, is hoe het label haar producten beschrijft. Alhoewel men het zo extreem niet altijd zou verwoorden, is de uitspraak natuurlijk wel begrijpelijk: de comfortabele kleding van Elvine geeft alle vrijheid voor een bewogen straatleven.