Naar hoofdinhoud gaan

Alles wat je wilt weten
Jeansmaten en -hacks: jouw gids

Alles wat je wilt weten Jeansmaten en -hacks: jouw gids
Jeansmaten en -hacks: jouw gids1.077

Welke maat past perfect

De perfecte jeans vinden? Makkelijker gezegd dan gedaan, tot nu toe dan. Je wist waarschijnlijk al dat verschillende merken verschillende maten gebruiken? Sommige gebruiken het internationale maatsysteem (XS, S, M, L, enz.), terwijl andere merken Europese maten (EU 40, enz.) gebruiken, weer andere gebruiken het Amerikaanse maatsysteem in inches, dat is gebaseerd op de verhouding tussen taille en lengte. Wil je weten hoe je jouw ideale maat vindt? Lees dan verder.

Zo meet je jezelf

Zo vind je jouw jeansmaat:

Meet je taille-omtrek: dit meet je rond je natuurlijke taille. Ga ontspannen staan en meet de omtrek direct op de huid.

Heupomtrek: meet rond het breedste deel van je heupen. Trek het meetlint niet te strak, want dan zit je jeans ook strak.

Binnenbeenlengte: ga rechtop maar wel relaxt staan op blote voeten. Laat ongeveer 10 cm afstand tussen je voeten en meet aan de binnenkant van je been vanaf je enkel naar boven. Tip: de nauwkeurigste meting krijg je als je iemand anders laat meten.

Omrekenen naar inches

Om je maat in inches om te rekenen, hoef je alleen de taille- en lengtemeting om te rekenen. Dat doe je met deze formule: 1 inch is 2,54 cm. Dus deel de jouw meting door 2,54 cm. Voorbeeld: een taillemaat van 73 cm is afgerond 29 inch, en een beenlengte van 82 cm afgerond 32 inch is. Jouw ideale jeansmaat is dan W29/L32. Deze tabel is een richtlijn om je maat te vinden. De maattabel van het merk dat je op het oog hebt kan een preciezere houvast geven aangezien maten en pasvormen per merk verschillen.

Alles wat je wilt weten Jeansmaten en -hacks: jouw gids

De perfecte pasvorm van loose denim

Zit je jeans niet meer zo goed als in het begin? Met deze handige hacks zit 'ie in 15 seconden weer als gegoten. Bekijk de video om te zien hoe.

Shorts van je jeans maken

Uitgekeken op je oude jeans maar je kan er nog geen afscheid van nemen? Transformeer 'm in denim shorts. In de video zie je hoe.