Kendall voor ABOUT YOU – nu live5

Nog maar:00HRS00MIN00SEC
Hardloopjassen & -vesten voor dames112

Hardloop jas voor optimale bescherming

Hardlopen is een sport die je het hele jaar door kunt beoefenen mits de juiste uitrusting zoals een hardloop jas. Zitten de weersomstandigheden wat tegen is zo’n hardloop jas voor vrouwen onmisbaar als bescherming tegen de koude, wind en regen. De belangrijkste functie van dit praktisch kledingstuk is dan ook jouw lichaam afschermen voor de natuurelementen. Gelukkig hoeft dat nog niet te betekenen dat elk stijlgevoel geofferd wordt voor de praktische kant. De moderne hardloopjassen zijn modieus genoeg om ook buiten een sportieve context gedragen te worden. Simpelweg combineren met bijvoorbeeld een jeansbroek voor een sportieve, casual stijl. In het brede aanbod aan modellen, snitten en kleurencombinaties vind je zeker en vast wel iets naar jouw smaak terug.

Hardloopjacks: waarom belangrijk?

Een goede hardloop jas zorgt ervoor dat jouw lichaamstemperatuur op peil blijft tijdens het lopen. Dat betekent de wind en koude buiten houden en de warmte voldoende laten circuleren. Die ventilatie is dan ook een tweede belangrijk aspect. Het ademende materiaal zorgt ervoor dat de extra lichaamswarmte die jouw inspanningen genereren en transpiratie naar buiten gevoerd worden. Ga je vaak lopen in de vroege of juist late uurtjes van de dag? Dan is zichtbaarheid een belangrijk gegeven. Een hardloopjacket met felle kleuren en reflecterende details in dat geval geen overbodige luxe. Er zijn exemplaren op de markt met kappen en extra zakken voor die dames die sleutels en/of smartphone meenemen tijdens het lopen. Er zijn varianten met korte mouwen, lange mouwen en zelfs zonder mouwen. Naar wat ben jij op zoek?

Hardloop jas: sportief en functioneel

Een goede hardloop jas biedt niet alleen bescherming tegen de weersomstandigheden, maar ook tegen de fashion police. Heel wat van de moderne hardloopjassen die op de markt zijn kan je zo incorporeren in jouw alledaagse stijl. Een typisch voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde sweatjackets. Afwerken met een paar sneakers en een sportieve broek en je loopt zo de supermarkt binnen voor een hapje eten na het sporten. Ook de water- en winddichte jackets die tijdens gure weersomstandigheden bescherming bieden draag je vlotjes buiten het sporten om. Deze kleurrijke en meer ingetogen modellen sla je over jouw favoriete shirt of blouse heen op weg naar het werk of een leuke afspraak. De moderne hardloop jas valt dan boven alles ook veelzijdig te noemen.