Mutsen: meer dan het functionele

Mutsen werden vroeger uitsluitend gedragen om warm te blijven. Vandaag de dag is dat functionele aspect verre van de belangrijkste reden om een muts te dragen. Ze zijn ook uitgegroeid tot stijlvolle accessoires en een uitdrukking van jouw persoonlijkheid. Zo is een muts een belangrijk accessoire binnen de skatecultuur en diverse andere straatculturen geworden. Evenzeer is het een nog steeds onmisbaar deel van de uitrusting van wintersporters en avonturiers. Een goede muts slaagt er dan ook in om het functionele met het esthetische te verenigen. Ze houden jouw oren lekker warm en zijn de finishing touch met het stoere randje van jouw outfit. Het mag duidelijk zijn: mutsen mogen niet ontbreken in jouw kleerkast.

Hoofddeksels in tal van materialen

Mutsen zijn verkrijgbaar in tal van stijlen en modellen. Zo zijn er de populaire en zeer vrouwelijke modellen met een pom-pom, de meer baggy variant die in de skatecultuur populair is en de traditionele vrij strak aanspannende muts. Zoek je een exemplaar voor de winter? Dan is een model met bakkebaarden een praktische en warme keuze. Je kiest tussen effen modellen, mutsen met print of exemplaren die dan weer vooral inspelen op de merkbewustheid van de consument. Wat echter het grootste verschil is tussen de diverse modellen? Dat is absoluut het gebruikte materiaal. Met katoen heb je een ademende muts, met wol of kasjmier een lekker warme, dan zijn er nog vezels zoals polyester en polyacryl en uiteraard ook opvallende mengelingen tussen de verschillende materialen. Zo is de mix katoen en polyester een populaire.

Mutsen dragen: een echte kunst

Een muts is het ideale complement van jouw winterse outfit. In die wintermaanden kies je voor donkere kleuren zoals zwart, rood en bruin die knap blenden met een gebreide sjaal en een dikke winterjas. Met een baggy muts inclusief hip patroon maak je daarentegen net een opvallende urban outfit. Combineren met een zwarte sweater en een baggy broek en je gaat de straat op met een nieuwe cool en zelfverzekerdheid. Mag het voor jou toch allemaal net wat meer gewoontjes? Dan match je een effen gebreid exemplaar inclusief pom-pom met jouw knapste parka en een gewone spijkerbroek voor een casual outfit. Mutsen zijn en blijven functioneel, maar dat betekent niet dat ze niet trendy gedragen worden.