Wemoto: het skatelabel dat uitgroeide tot zoveel meer

Het Duitse skatelabel Wemoto heeft, in tegenstelling tot wat de naam misschien doet vermoeden, helemaal niks te maken met de biker- en motorcultuur. Het werd in 2003 in het Hessense Wiesbaden opgericht door drie vrienden: Patrick Lotz, Gregor Garkisch en Stefan Golz. Het label focust zich voornamelijk op klassieke skateroutfits zonder al te veel franjes. Vooral de hoodies en shirts blijken het heel goed te doen. De populariteit van dit skatemerk zorgde er echter voor dat het label een razendsnelle groei doormaakte. Hierdoor begonnen de makers zich ook te focussen op alledaagse kleding, waarbij de creatieve geesten nog louter een verwijzing naar de authentieke skatecultuur incalculeerden. Alhoewel die cultuur in alle kledingstukken van dit label aanwezig lijkt te blijven, is een groot deel van het assortiment tegenwoordig een stuk toegankelijker.

Een creatief label zonder te overdrijven

De ontwerpers van Wemoto zijn graag creatief bezig. Toch zullen ze daar nooit in overdrijven. De drie vrienden houden er nu eenmaal niet van om hun eigen cliënteel als ontwerpzuil te gebruiken en kiezen daarom eerder voor up-to-date outfits met een informeel statement. Natuurlijk durven ze nieuwe cuts of slimme ontwerpen te introduceren, toch doen ze dat nooit met een eigenwijs karakter. Het label kiest ervoor om hun cliënteel, gezegend met een eigen unieke stijl, niet te veranderen maar hen op hun wenken te bedienen. Op die manier trachten de ontwerpers op basis van een harmonieuze totaalindruk hun klanten op lange termijn te laten overtuigen zonder meteen op te moeten vallen.

Bij Wemoto staat de onomwonden skatecultuur centraal

Ongeacht het feit dat dit label de laatste jaren zijn doelgroep steevast verder uitbreidde, bleef de onomwonden skatecultuur toch altijd centraal staan. Verwacht dus echt geen maatpak maar wel dagdagelijkse kleding waarbij ieder individu zich uniek kan voelen en in alle vrijheid kan bewegen. Exclusief zal het al helemaal niet wezen, maar vooral de ongeziene kwaliteit en de slimme ontwerpen zullen imponeren. De kleding stelt alles in het werk om jouw unieke stijl op de voorgrond te plaatsen. Een stijl waarin een bepaalde levenshouding primeert. In tegenstelling tot degenen die zelf op willen vallen, geeft Wemoto de klant al het comfort waar die ook echt naar op zoek is.