Items van het merk filteren
Alle producten van VERBENAS2

Verbenas: Spaanse feestvreugde aan beide voeten

Het jonge Spaanse bedrijf Verbenas heeft een jeugdig enthousiasme om het uitgaansleven definitief te veranderen. De makers zijn van mening dat een feestje boordevol muziek en vrienden niet mag verstoord worden door oncomfortabele schoenen die ervoor zorgen dat je je laatste danspassen niet af kunt maken. Niet voor niets verwijst de naam trouwens naar een typisch Spaans stads- en/of dorpsfeest dat zowel overdag als ’s nachts kan plaatsvinden. Het enthousiasme van dat feestje trachten ze dan ook te vertalen in iedere Spaanse schoen.

Schoenen geïnspireerd door traditie

Verbenas is een 100% Spaans bedrijf en daar zijn de schoenmakers trots op. De producten die ze maken, zijn het logische gevolg van het culturele erfgoed dat in de Spaanse steden terug te vinden is. Op het vlak van mode hebben de verschillende katholieke heersers, de feodale heren en de Moorse overheersers hun invloeden achtergelaten. Jarenlange evolutie, eeuwenoud vakmanschap en de verzamelde pretentie later: daar waren de schoenen van Verbenas. Schoenen die de traditie in ere houden en het in een modern jasje wisten te gieten. Schoenen die lijken te variëren tussen stoffen instekers, geweven muiltjes en hoekige kanten schoenen waarbij de voet ontbloot wordt. Stuk voor stuk zijn ze geschapen naar het voorbeeld van de feestelijkheden onder de Spaanse zon. Het gaat om schoenen waar je mee kan dansen zonder dat vieze geurtjes zich hoeven op te stapelen. Schoenen die ademen en verluchten maar toch de nodige vrijheid geven om de gekste danspasjes uit je voeten te toveren. Kortom: 100% Spaanse traditie in alles wat ze doen.

Verbenas heeft een ruim aanbod voor hem en haar

Verbenas komt voortdurend met nieuwe collecties voor zowel heren als dames. In het geval van de herenschoenen wordt vaak gekozen voor een uitgesproken stoffen uitvoering die dankzij het kleurgebruik een verwijzing inhoudt naar de casual schoen. Toch ziet men heel wat varianten terugkomen die een ideale mix vormen tussen de traditie en de feestelijke vreugde. Voor de vrouwen is een gelijkaardige tendens merkbaar. Hier wordt echter steeds vaker gekozen voor felle en vrouwelijke kleuren die bovendien een stuk glanzender blijken te zijn. Ook sandalen en sloffen behoren voor haar tot de mogelijkheden. Zowel voor heren als voor dames heeft Verbenas heel wat in de aanbieding.