True Religion: het label dat Hollywood wist te veroveren

True Religion werd in december 2002 opgericht in de Verenigde Staten, door Jeffrey Lubell en Kym Gold. Het maakt tegenwoordig onderdeel uit van moederonderneming TowerBrook Capital Partners maar heeft nog steeds zijn hoofdzetel in Vernon, Californië. Oorspronkelijk was het nog een puur jeanslabel. Die keuze voor jeans was niet eens zo verwonderlijk, aangezien die stof toen de sets wist te typeren. De oprichters wilden dan ook de perfecte jeans aanbieden en vonden de gestandaardiseerde industriële machines ondermaats. Die machines konden immers niet de afzonderlijke delen op de juiste kwalitatief hoogwaardige manier naaien. Zonder pardon ontmantelden ze het bestaande machinepark en pasten ze het aan om te voldoen aan hun strikte vereisten. Van zodra de eerste collectie naar buiten kwam, wist het label de internationale markt te veroveren, onder andere vanwege de door hunzelf ontwikkelde ‘five-needle thread at two-stitch-per-inch’-proces, de Super T Stitch.

Het cultmerk dat je kent van de hoogwaardige jeansproducten

De jeansproducten van True Religion werden voornamelijk groot door de grootsten van de set. Mede dankzij de vele Hollywood-sterren die smolten voor het innovatieve jeansconcept, wist het al snel internationale erkenning te vergaren. Tot op heden worden de individuele modellen vaak vernoemd naar legendarische Hollywood-sterren die er maar al te graag hun naam aan ontlenen. Dit cultlabel is dan ook een echte must have voor hen die ook zelf een ster willen zijn in hun eigen kaskraker. De jeansproducten blijven hierbij lang niet alleen beperkt tot broeken, maar vloeien ook door naar jassen, rokken en shorts. Voor elk wat wils, zoveel is alvast duidelijk.

Het rijke assortiment van True Religion

Vandaag de dag is het repertoire van True Religion lang niet meer beperkt tot denimitems. De verschillende collecties en de beschikbare stijlen bewijzen dat dan ook ten gronde. Zo beschikt het tegenwoordig over uitgebreide collecties voor zowel heren als dames en kinderen. Hoodies, sweaters, jassen, jurkjes, bloesjes en elegante kleedjes werden dan ook vlot aan het assortiment toegevoegd. Minstens even vermeldenswaardig zijn ook de beperktere collecties van dit label. Hierbij gaat het om schoenen, tassen en hoofddeksels. Afronden doe je dan weer met de bijzondere accessoires die dit merk op de markt brengt. Denk bijvoorbeeld aan stijlvolle riemen, ijsblokvakjes, paraplu’s en zelfs pokersets. Stuk voor stuk in de unieke stijl die True Religion weet te typeren.