SPANX: verbergt niet zomaar, het stimuleert het vrouwelijk lichaam

Het Amerikaanse SPANX werd in het jaar 2000 opgericht te Atlanta. Het was Sara Blakely, een voormalig verkoopmanager, die het merk vorm wist te geven. Zij was eigenlijk al een hele tijd op zoek naar lichaamsbewuste kleding die haar persoonlijke probleemgebieden niet alleen wist te maskeren maar ook beter vorm kon geven. Aangezien een oplossing niet meteen in de maak leek te zijn, besloot ze dan maar haar eigen merk op te starten. Ze deed dat met een budget dat niet hoger was dan vijfduizend dollar. Na uitgebreid vooronderzoek volgden talloze presentaties om het verdere benodigde budget binnen te halen. Al doende wist ze steeds meer investeerders te overtuigen en uiteindelijk wist ze haar eigen modecollectie op te bouwen. In 2002 wist ze zelfs een persoonlijke prijs van Ernst & Young in de wacht te slepen en werd ze uitgeroepen tot ondernemer van het jaar. Een tiental jaar later wisten zelfs sterren als Jennifer Lopez het merk te vinden. Het succes van haar voetloze panty’s, haar shapewear en haar ander damesondergoed bleek ongezien voor z’n tijd. Intussen kent het label veertien winkels in de Verenigde Staten en dit in steden als Dallas, Houston en Las Vegas.

Premium ondergoed voor de gevoelige zones

Zoals het ooit in haar DNA lag, kiest SPANX nog steeds voor stijlvol premium ondergoed die ook bij een kilo’tje meer het lichaam goed accentueert. Ze zijn voorzien van een subtiel vormgevend effect die eventuele probleemgebieden op de buik, de billen en de heupen als bij toverslag helpen te verdwijnen. Niet alleen weet ze het nodige te maskeren maar bovendien weet het label het vrouwelijk silhouet ook beter vorm te geven. Dat geavanceerd vormgevend effect mag dan wel gebaseerd zijn op de persoonlijke noden van de oprichtster, toch houdt het label tegenwoordig rekening met allerhande vrouwelijke vormgevingen. Ongeacht of je figuur neigt naar dat van een peer, een appel of een zandloper: steeds weet SPANX het maximale uit jouw silhouet te halen.

SPANX brengt verleidelijke kwaliteit

Naast voorgaande focus op shapewear, tracht het label SPANX zich eveneens te profileren als producent van premium ondergoed. Hiervoor gebruiken ze enkel de beste basisproducten die op basis van een grondig vooronderzoek gekozen werden. Ze hebben een heel zacht gevoel waardoor ze ook voor de meest sensitieve huidtypes beschikbaar zijn. Naast die functionaliteit en kwaliteit kiest het label eveneens voor beproefde kleuren voor een optimale compatibiliteit met andere meer of minder verhullende kledingstukken. Kortom: bij SPANX kan je prachtig zijn zonder te hoeven lijden.