SOREL: voor wanneer de engeltjes hun kussens uitschudden

SOREL is een Canadees schoenenmerk dat in 1962 werd opgericht. Het profileert zichzelf als een fabrikant die functionaliteit en jarenlang vakmanschap combineert met moderne technieken en fashionverschijnselen. In de praktijk doet dit Canadees label veel meer dan louter het produceren van schoenen. Toch is die historische activiteit duidelijk aanwezig in alles wat ze doen. Zo combineren ze hun footwear graag met toevoegingen als wol en premium leder. Steeds met een duidelijke focus op zij die niet bang zijn om zich vuil te maken. In alles wat ze doen en in alle partnerrelaties die ze aangaan, staan drie cruciale elementen centraal: monitoring, opleiding en een engagement waarbij talloze stakeholders worden betrokken. In de praktijk laat zich dat vertalen in een productie die vrij is van kinderarbeid of andere uitbuitingsvormen, waarbij milieuverantwoordelijkheid hoog in het vaandel wordt gedragen en waarbij ook dierenwelzijn primeert. Het sociaal en natuurlijk engagement van SOREL is dan ook terug te vinden in alle producten die ze aanbieden.

SOREL is er voor zij die zich durven vuilmaken

De schoenenmode van SOREL oogt vaak een tikkeltje ruig. Vooral bij de snowboots is dat eenvoudig te herkennen dankzij de avontuurlijke vormgeving waarbij toevoegingen zoals leer en wollen beenkragen het schoeisel sieren. Hierbij kiest men steeds voor stoere exemplaren waarbij netheid wordt vervangen door een slordige toevoeging. Onder andere de bijzonder bevestigingsmethode van de veters kan dat beamen. Alhoewel SOREL die stoere look bij ieder ontwerp wenst uit te stralen, blijven het echter nog steeds elegante exemplaren die zorgvuldig ontworpen werden. Onder andere het ijsberenlogo is steeds stijlvol aangebracht en weet de nodige aandacht naar zich toe te trekken. Dit alles doen ze ongeacht of nu gaat om schoenen voor heren, dames of kinderen.

Veel meer dan snowboots alleen

Alhoewel snowboots jarenlang het assortiment wisten te typeren, kiest SOREL vandaag de dag voor een veel ruimer aanbod. Zo hebben ze bijvoorbeeld stijlvolle sneakers, vrouwelijke slippers, handige sandalen en warme huisschoenen in de aanbieding. Buiten de categorie schoeisel gaat het dan weer om andere footwear zoals thermodynamische sokken en vullingen voor de bestaande schoenen. Ongeacht voor welk product je ook kiest: steeds hebben ze de kwaliteit die men intussen van SOREL gewoon is.