rieker: voor een lichte tred doorheen de dag

De geschiedenis van de vermaarde schoenenfabrikant rieker gaat helemaal terug tot 1874. In dat jaar wordt de eerste schoenenfabriek opgericht te Tuttlingen in het Duitse Zwarte Woud. De start van een succesvol familiebedrijf dat vandaag de dag meer dan 20.000 mensen tewerkstelt. De familie Rieker staat al meer dan vijf generaties aan het hoofd van de onderneming en heeft het stap per stap zien en doen uitbreiden. De grote kracht van het merk is het maken van kwalitatieve schoenen die je voeten optimaal beschermen. In eerste instantie konden alleen mannen genieten van de moderne technieken die rieker in de schoenen verwerkt, maar tegenwoordig worden er ook collecties voor vrouwen en kinderen gemaakt. Naast schoenen kan je in het assortiment ook een brede selectie tassen terugvinden.

Kwaliteitsvolle schoenen van rieker

Als moderne schoenfabrikant geeft rieker heel wat aandacht aan innovatie en kwaliteit. Zo beschikken alle schoenen van het merk over de gepatenteerde antistresstechnologie. Deze technologie bestaat uit vier verschillende onderdelen. Zo zijn de schoenen lichter, zijn ze ontzettend goed in het opvangen van schokken, zijn de gebruikte materialen flexibel en is er genoeg ruimte voor je voet, waardoor er geen vervelende wrijving ontstaat. Op die manier krijgt jouw voet niet alleen de nodige ondersteuning, maar krijg je doorheen de dag ook geen last van pijnlijke voeten. Zeker voor de allerkleinsten wiens voeten in ontwikkeling zijn is dat geen overbodige luxe. Het veelzijdige aanbod zorgt er bovendien voor dat je voor elke activiteit wel een paar schoenen van rieker aan kunt trekken.

Voor elk wat wils

De ontwerpen van rieker zijn niet alleen goed voor je voeten, maar ook voor je outfit. Een groot deel van het assortiment heeft een robuuste en vintage uitstraling. De specialiteit van het label is dan ook het maken van duurzame outdoorschoenen met een stoere look. Daarnaast kan je ook leuke casual schoenen vinden voor overdag en opvallende exemplaren voor een feestje. Het assortiment is namelijk geschikt voor allerlei gelegenheden. Een paar leuke pumps voor een avondje uit, enkellaarzen voor een elegante look of sandalen als de temperatuur de hoogte in gaat. Sportief, elegant, zakelijk of chique: met de schoenen van rieker kies jij welke stijl je vandaag draagt.