Peuterey
Peuterey Merkenheader

PEUTEREY: Italiaanse mode uit het hart van Toscane

PEUTEREY werd in 2002 in Altopascio opgericht als producent van kwalitatief hoogwaardige outdoorkleding. De naam is niet toevallig gekozen, maar is geïnspireerd door een van de pieken van de Mont Blanc. Ook het logo is een referentie naar deze machtige berg. Het label is ene onderdeel van de Peuterey Group, die in 1990 het levenslicht zag. Fransesca Lusini, de dochter van de oprichter, staat aan het hoofd van dit snelgroeiende merk. Behalve voor outdoorkleding kan je bij PEUTEREY ook terecht voor stijlvolle kostuums, broeken en allerhande accessoires. Een veelzijdige collectie op basis van de gekende Italiaanse knowhow.

Stijlvol het avontuur tegemoet

De basisfilosofie van PEUTEREY is duidelijk: outdoorkleding hoeft geen gebrek aan stijl te hebben. Verwacht je dan ook niet aan klassieke kleuren en een overvloed aan robuuste, rauwe kleding. Het Italiaans label staat voor de combinatie van innovatieve en trendy mode met de wereld van het outdoorleven. Felle kleuren, nieuwe materialen, opvallende ontwerpen en een kwaliteitsvolle afwerking voeren de boventoon. De bekendste items uit de brede en veelzijdige collectie zijn ongetwijfeld de jassen en parka’s. Deze elegante items vallen meteen op in het straatbeeld en zijn geknipt voor een flinke dosis wintersport, maar vallen even goed niet uit de toon tijdens bijvoorbeeld het shoppen. Bovendien is de kleding verkrijgbaar in talloze interpretaties gaande van sportief tot chic tot casual tot luxueus.

PEUTEREY: klassieke sportkleding modern bekeken

De herkenbare identiteit van PEUTEREY is een van de grote krachten van dit trendy label. Een goed outdoormerk heeft echter meer nodig dan enkel en alleen een stijlvol ontwerp. Het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen is op zijn minst even belangrijk. Iets wat ze bij dit Italiaanse merk goed begrepen hebben. Elk jaar opnieuw wordt er heel wat geïnvesteerd in research van nieuwe materialen en innovatieve designs. Dat geldt niet alleen voor de bekende parka’s, het geldt voor de hele collectie. Je vindt hier overigens voor elke gelegenheid wel een passende outfit. Zo is er een mooie selectie aan jurken en blouses voor een avondje uit, maar ook casual kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Kortom: PEUTEREY is meer dan outdoorkleding alleen.