Oakley: het merk voor topsporters

Oakley werd in 1975 opgericht door de Amerikaan James Jannard. Hij leende 300 dollar van een vriend om zijn eigen handgrepen voor motors te maken. Hiervoor gebruikte hij een uniek materiaal dat hij zelf had uitgevonden: unobtainium. Dit materiaal wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt in een aantal designs van het merk, aangezien het ontzettend veel grip heeft en comfortabel aanvoelt. Oakley maakte oorspronkelijk alleen sportaccessoires voor motorrijders en BMX’ers. In 1980 werden de eerste brillen van het merk ontworpen, waardoor het label voortaan ook items voor skiërs ging produceren. In de jaren daarna volgden nog talloze andere sporten, waaronder golf, surfen, hardlopen en vissen. Inmiddels is het merk dus een van de belangrijkste producenten voor sporters van over de hele wereld.

Goede brillen voor mannen en vrouwen

De brillen van Oakley zijn nog altijd de grootste specialiteit van het merk. De ene bril is de andere niet, en dat is dan ook waarom het merk een onderscheid maakt tussen verschillende categorieën. Er worden talloze zonnebrillen aangeboden die helemaal geoptimaliseerd zijn voor iedere sport. Skibrillen houden de weerspiegeling van de sneeuw tegen, terwijl brillen voor jagers juist speciaal zijn ontwikkeld om contrasten beter zichtbaar te maken. Het merk ontwikkelt talloze technologieën die allemaal afgestemd zijn op de wensen van sporters. Dankzij high vision lenzen wordt je zicht niet verstoord, zelfs wanneer je een zonnebril draagt. Switchlock brillen maken het dan weer mogelijk om de lenzen in je bril te verwisselen. Zo heb je de perfecte bril voor ieder moment.

Sportieve kleding en accessoires

De ontwerpers van Oakley houden zich niet alleen maar bezig met het ontwikkelen van brillen. Sporters hebben namelijk behoefte aan meer, zoals kleding en handige accessoires. Mannen en vrouwen kunnen duurzame items kopen voor iedere tijd van het jaar. Een lichtgewicht jasje voor in de zomer is bijvoorbeeld perfect voor wandelaars, terwijl wintersporters een jack nodig hebben die ze warm houdt. Ook broeken en tops horen bij het assortiment. De kleding wordt van stevige materialen gemaakt, waardoor ze iedere sportsessie kunnen doorstaan. Bij de accessoires kan je kiezen uit helmen, rugzakken, handschoenen en nog veel meer. Deze hebben allemaal een perfecte pasvorm, waardoor je dankzij Oakley veilig kunt genieten van je favoriete sport.