Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
Alle producten van Nike Sportswear946

Nike Sportswear: geeft een sportieve ‘swoosh’ aan iedere outfit

Nike Sportswear is een sublabel van het wereldberoemde bedrijf Nike. Dat label kent men onder andere omwille van zijn vele reclamespotjes maar ook dankzij zijn unieke samenwerkingsverbanden, waarbij de digitale loopschoenen in samenwerking met Apple misschien het meest tot de verbeelding spreken. Nike werd in 1962 opgericht door Philip Knight, een fervent renner die ooit begon met het importeren van goedkope sportschoenen voor universiteitsatleten met beperkte budgetten. Later ging hij de samenwerking aan met zijn sportcoach Bill Bowermann en ontwierpen zij hun eerste sportschoenen. Sindsdien nam de populariteit van de schoenen steeds sneller toe. Onder andere de gepatenteerde Nike Air-technologie wist velen te imponeren. Naarmate de tijd vorderde, breidde het merk niet alleen de sportkledingcollecties uit, maar koos het ook voor kledingproducten binnen andere segmenten. Verschillende overnames, waarbij de overname van Umbro en Converse nog vers in het geheugen liggen, tonen aan dat die formule meer dan succesvol wist te zijn. Binnen dit verhaal focust Nike Sportswear zich nog steeds op trendy kleding voor sportieve toepassingen en dit met een vleugje competitiviteit, net zoals het voor Nike ooit begon.

Hoogwaardige sportkleding van Nike Sportswear

Nike Sportswear legt zijn focus nog steeds op de ontwikkeling van kwalitatieve sportkleding. Alle designs moeten aan de hoogste eisen voldoen. Zo moet het bestaan uit stevige materialen en moet het ontwerp competitieve resultaten toestaan. De schoenen werden bijvoorbeeld ontworpen om schokken beter te dempen en het weerkaatsingseffect tijdens het lopen te stimuleren. Deze hoge eisen zie je ook terugkomen in alle andere kledingproducten, waarbij voornamelijk aandacht geschonken wordt aan het warm houden van het lichaam en het gelijktijdig voldoende laten ademen van de gebruikte stof. Een bijkomstig voordeel is natuurlijk de stijlvolle vormgeving, waardoor de kledingproducten van Nike Sportswear ook buiten de sportsector graag geziene gasten zijn. Onder andere voor zij die op zoek zijn naar street fashion met de nodige cultfactor, staan de kledingproducten van dit label met stip op nummer één.

Het merk voor sportieve fashionista’s

Maar weinig merken brengen zoveel diverse items uit. Dit label kiest dan ook voor een collectie bestaande uit shirts, (sport)schoenen, broeken, tussenjassen, leggings en veel meer. Voor kinderen, heren en dames. Een echte harmonie van luchtige en comfortabele kledingstukken die alles in huis hebben voor een sportieve look. Alle ontwerpen zijn geschikt voor fanatiekelingen die zoveel mogelijk uit zichzelf willen halen, maar ze passen ook perfect bij de casual urban look. Dankzij deze veelzijdigheid is Nike Sportswear een merk voor iedereen.