Modström: het label waar eigentijds letterlijk wordt genomen

Het Deense merk Modström werd geïntroduceerd in 2004. Alhoewel het ook toen al de ambitie had om uit te groeien tot trendsetter, begon het met slechts een handvol ontwerpen. Vanuit het hoofdkantoor in Kopenhagen werkten de ontwerpers echter aan hun eerste echte collectie. Een collectie die een mix moest vormen tussen high street en urban fashion en dit voor jonge dames. De collectie moest altijd eigentijds zijn. Het motto van het bedrijf, “Breathe the now”, lijkt dan ook niet lukraak gekozen te zijn. Aangezien mode steeds sneller evolueert en ook eigentijdsheid hierdoor een stuk moeilijker te garanderen valt, kiest dit label ervoor om jaarlijks zes(!) collecties op de markt te brengen. In de modewereld is zoiets vrij ongebruikelijk, alhoewel steeds meer labels hun inspanningen de laatste jaren verhoogden. Vandaag bestaat het label uit een team van twintig medewerkers en werkt het samen met 400 retailers.

Mixen en matchen met veelzijdige designs

De designers van Modström zijn niet bang om risico’s te nemen. Zij combineren streetwear moeiteloos met minimalistische trends. Het gaat vaak om vrij eenvoudige ontwerpen, die beschikbaar zijn in verschillende kleuren, stijlen en uitvoeringen. Van oversized tot nauwsluitend, en wit, zwart of een echte eyecatcher: net zoals het grootstedelijk kosmopolitisme is ook dit label veelzijdiger dan ooit tevoren. Vooral de rokken lijken dat aan te tonen. Zij zijn er immers in een kleurrijke diversiteit waarbij brede plooien, een eenvoudige A-lijn of een wijde neerval niet ongewoon zijn. Maar opgelet: binnen twee maanden kan de collectie er alweer helemaal anders uitzien.

Tweemaal per jaar een premiumcollectie

Voor de speciale gelegenheden brengt Modström ook premiumcollecties. Hier vind je onder andere zakelijke items die allemaal het vertrouwde casual tintje van het merk hebben. Het gaat bijvoorbeeld om stijlvolle jurken, vrouwelijke overhemden en karakteristieke rokken. De minimalistische kleuren en strakke designs maken dit merk zo herkenbaar. Een mooie jurk heeft namelijk niets meer nodig dan een goede snit, een mooie kleur en prachtige stoffen. Deze liefde voor minimalisme heeft Modström tot in de puntjes uitgewerkt. Met de verschillende accessoires van het merk kan je de premium look helemaal compleet maken. Denk bijvoorbeeld aan de stijlvolle riemen van Modström maar evenzeer aan andere accessoires zoals imponerende smartphonehoesjes met een moderne en vrouwelijke look.