MELVIN & HAMILTON: authentiek & innovatief

Het verhaal van MELVIN & HAMILTON start in 1988. Het was een periode waarin een volledige generatie klassieke schoenen droeg, ook in de vrije tijd. Jonge mannen leken zo de zakelijke look te herontdekken. Op dat moment zag ene Rajab Choukair het potentieel en startte hij zijn eigen schoenenlabel. Zijn doel: speciale klassiekers onder de jonge voeten krijgen. Hij vond dan ook dat schoenen een onmiskenbaar onderdeel vormen van de jongerenlook en daarom zowel authenticiteit als moderniteit horen uit te stralen. Aan de basis lag de Engelse schoenenleest waarbij kwaliteit centraal stond. Later zouden Karim en Olivier, de zonen van Rajab, tot het familiebedrijf toetreden. Tot op heden zijn zij nog steeds actief vanuit het charmante Duitse Heidelberg. Naast die vestiging in Duitsland heeft het label een digitale afdeling, die vanuit Frankrijk opereert.

MELVIN & HAMILTON zorgt voor een ultieme symbiose

Niet geheel verrassend bestaat dit label uit een combinatie van namen. Net zoals het als een familie opereert, tracht MELVIN & HAMILTON mensen samen te brengen. Het bedrijf gaat ervan uit dat het geheel groter is dan de som van de individuen en tracht zo een ultieme symbiose te doen ontstaan. Dat merkt men ook aan alles wat dit label doet, en bijvoorbeeld aan de eerlijke prijs-kwaliteitsverhouding en de keuze voor opvallende kleuren die perfect samen lijken te gaan met de stilistische afwerkingsmethodes. Vanaf het ontwerpblad tot de uiteindelijke productie van de schoen lijkt het product in een ultieme balans te floreren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat deze schoenen zo goed samengaan met een breed scala aan kleren en stijlen.

Een vleugje familietraditie, een cocktail van moderniteit

In het assortiment van MELVIN & HAMILTON merkt men zowel moderniteit als authenticiteit. Zo is het leer bijvoorbeeld steeds handgeschilderd, opdat het zijn unieke charme en enigheid zou weten te behouden. Anderzijds is het label ook innovatief. Zo kiest het bijvoorbeeld voor subtiele kleurtinten die voor de nodige portie originaliteit weten te zorgen. Het gebruik van hedendaagse trends en stijlinvloeden speelt ook hier een belangrijke rol. De ontwerpers krijgen dan ook alle vrijheid om hun hedendaagse designs te creëren, terwijl ze dan wel weer rekening dienen te houden met de eigenzinnige authentieke afwerkingsmethoden waar MELVIN & HAMILTON zich zo graag mee identificeert.