Mazine: streetwear voor heren en dames

Het verhaal van het Duitse fashion label Mazine begint in 1998 wanneer het in het Ruhrgebied wordt opgericht. Henry Canton en enkele vrienden beslissen om hun liefde voor casual streetwear ook daadwerkelijk in een eigen collectie te gieten. De doelstelling is van bij het begin om mode voor iedereen te maken. Niet toevallig is de slogan dan ook “Everybody from everywhere”. Een missie die leidt tot een veelzijdige collectie casual mode geschikt voor alle activiteiten van shoppen tot sporten. De oprichters beschouwen Mazine als meer dan enkel en alleen een merk of enkel kleding. Het is voor hen een echte levensstijl vertrekkende vanuit een positieve houding die ten dele tot uiting moet komen via de kleding, met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding van het Duitse merk.

De eigen stijl van Mazine

Mazine pakt graag en veel uit met nieuwe collecties in een luchtige stijl. In de damescollectie kan je luchtige kleding met meisjesachtige charme verwachten. Het assortiment wordt gekenmerkt door een hoge kwaliteit, maar ook door coole shirts met prints en uitspraken. Het resultaat is een sportieve look met kleurrijke ontwerpen, sportieve snitten en hippe prints. Het ongedwongen uiterlijk wordt gecombineerd met een functioneel ontwerp zoals ademend materiaal waardoor de kleding ook geschikt is om bijvoorbeeld te gaan sporten. Die dynamische stijl wordt ook in de collectie voor de heren doorgetrokken, maar dan met een stoer randje. De mode van Mazine is draagbare en veelzijdige mode dat met een gerust hart trendy genoemd mag worden.

De windbreaker en meer

Het bekendste ontwerp van Mazine is zonder enige twijfel de windbreaker. Dit model jas is verkrijgbaar in zo goed als alle kleuren en van een onberispelijke kwaliteit. De collectie gaat echter veel verder dan dat. Zo vind je ook casual kleding voor na het sporten of op een vrije dag terug in het assortiment. T-shirts, sweatshirts, topjes en andere basics worden afgewisseld met stoere hoodies en comfortabele jassen. Het zijn basics die dankzij het neutrale kleurenschema vlot te combineren vallen tot een geheel eigen stijl. Typisch in de collectie is het gebruik van diagonale strepen en hoodies met elke mouw in een andere kleur. Met Mazine tik je kwaliteitsvolle streetwear op de kop met een unieke stijl en persoonlijkheid.