Le Temps des Cerises: Franse liefde in iedere jeans

Het Franse modelabel Le Temps des Cerises werd opgericht in 1998 door een vader en zijn zoon: Gil en Lylian Richardière. De geboorteplaats? Het Middellandse Zeegebied waar de passie voor de blauwe jeansstof pas echt floreerde. Doorheen haar eerste levensjaren stond de passie voor de eigen ontwikkelingen nog centraal. Naarmate de jaren vorderden, verkreeg het steeds meer internationale faam. Vandaag de dag is het een referentie op het vlak van jeansproducten voor vrouwen, heren en kinderen. Het heeft een brede collectie aan eigentijdse en casual jeansmode die aansluiten bij diverse gelegenheden. Tegenwoordig heeft label ook boetieks in het buitenland en dit in bekende en minder bekende steden als Brussel, Pamplona (Spanje), Praag (Tsjechië) en Bratislava (Slowakije).

Niet zomaar mode, een verlengstuk van het leven

De verklaring achter het succes van Le Temps des Cerises? De zienswijze op haar kledingproducten. Voor dit label is kleding veel meer dan mode alleen. De ontwerpers zien het als een verlengstuk van het leven. Het is een soort van gemoedstoestand, een kunstzinnigheid die het leven vorm weet te geven. Kleding kan ons inspireren, ons karakter smeden en ons voorzien van de nodige portie zelfvertrouwen. Die zienswijze vindt men terug in alle kleding- en jeansproducten van dit label. Aangezien het dagelijkse leven nooit ophoudt, zijn ze er dan ook voor alle gelegenheden. Een stijlvolle jeansbroek die perfect aansluit en gedragen kan worden op ballerina’s, een andere spijkerbroek met subtiele scheuren voor een urban look of toch maar een stijlvolle jurk voor het zakelijk diner? Ongeacht voor welk kledingproduct je kiest: jij maakt de kunstzinnigheid van je kledingstijl en niet omgekeerd. En Le Temps des Cerises helpt je graag een handje door alles aan betaalbare prijzen aan te bieden.

Kies voor een vintage stijl met Le Temps des Cerises

Alhoewel dit label zoveel stijlen in de aanbieding heeft, lijkt vooral de vintage stijl een succeshit te wezen. Niet geheel onlogisch: scheuren, versleten details en een afgewassen look zijn helemaal in. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je automatisch moet kiezen voor een rebelse of urban stijl. Immers, wanneer je kiest voor bijzondere toevoegingen, gaande van sneakers met retro bloemenprints tot accessoires met pasteltinten, geef je een vintage toets aan iedere stijl. Te veel van het goede? Kies dan voor een onopvallend shirt waarbij je Le Temps des Cerises de kers op de taart laat plaatsen.