Just Female: casual en opvallend, tenzij op vlak van kwaliteit

In 2006 werd Just Female opgericht in het Deense Kopenhagen. Die locatie is volgens haar oprichters niet lukraak gekozen: voor hen is die stad immers een kleurrijke metropool waar verschillende indrukken en culturen thuishoren maar waar de Scandinavische eenvoud altijd in ere wordt gehouden. Het is ook die stijl boordevol minimalistische esthetiek die ontwerpster en co-oprichtster Penille Andersen in al haar ontwerpen tracht terug te brengen. Sinds de oprichting in 2006 is het label uitgegroeid tot een internationaal modemerk voor vrouwen. Het is onder andere actief in België, Nederland, Duitsland, de Verenigde Staten en Canada. Dit alles zonder haar eigenzinnige visie en ontwerpen te verloochenen.

De unieke touch van Just Female

Just Female profileert haar stijl als eenvoudig en Scandinavisch. Het richt zich daarbij op de elegante, casual en zakelijke vrouw en doet dat met een zogenaamde ‘ready to wear’-collectie waarbij een gesofisticeerd ontwerp en eventuele lederen toevoegingen centraal staan. Hierbij houdt het steeds rekening met seizoensgebonden trends en tracht het een symbiose terug te vinden tussen het eigentijds karakter en de tijdloze uitstraling van het label. Vooral dat laatste is in de unieke designs immers belangrijk, waardoor je eenvoudig kan wisselen tussen een dag- en avondoutfit. Hiervoor pikken haar ontwerp(st)ers minimalistische esthetische accenten op uit de elementen van de drukke stad. Dit zonder op te scheppen met opvallende kleurrijke patronen maar veeleer door op te vallen op basis van de voortreffelijke kwaliteit van de verwerkte stoffen. Echter zal je er zeker ook uitgesprokener exemplaren terugvinden die binnen de casual stijl pronken met de vrouwelijke zelfzekerheid van haar drager.

De feel-good-factor van het ruime assortiment

Eigenlijk zou een designstuk van hoge kwaliteit nooit in een garderobe mogen ontbreken. Door te kiezen voor de jurken, bloesjes en tunieken van dit merk, kies je dan ook voor een tijdloze metgezel die zich eenvoudig weet aan te passen aan jouw individuele wensen en eisen. De eenvoud van het assortiment is wat hen het nodige potentieel bezorgt, waardoor je jouw stijl eenvoudig kan aanpassen aan jouw huidige stemming. Voor wie echter op zoek is naar dat tikkeltje extra om de feel-good-factor pas echt vorm te geven, zijn er uiteraard ook kleurrijke en opvallende jurken die pronken met bloemen, lijnen, schakeringen en nauwe snits. Het assortiment van Just Female heeft dan ook alles in huis om de vrouwelijke eenvoud in al haar details te vieren.