Merkenheader

Jeffrey Campbell: eigenwijs schoeisel boordevol verrassingen

Jeffrey Campbell werd door de gelijknamige ontwerper opgericht ten tijde van de millenniumovergang. Toch begon het verhaal eigenlijk al veel eerder, want altijd al voelde hij de passie voor het ontwerpen van schoenen. In zijn garage begon hij ergens rond het jaar 2000 met het ontwerpen van zijn eerste exemplaren. Hierbij was zijn persoonlijke stijl, doordrenkt van handgeverfde kleuren en vintage patronen, nadrukkelijk aanwezig. Tot op heden vormen die kenmerken, in samenwerking met unieke afwerkingen, de basis voor ieder ontwerp. Toch is dat geen verplichting en durft het label hier in al z’n creativiteit van af te wijken. Tegenwoordig is Jeffrey Campbell aanwezig in de grootste en mooiste metropolen ter wereld, terwijl jaarlijks nieuwe boetieks de deuren openen. Nog steeds begint het verhaal achter iedere schoen in hartje Los Angeles, net zoals het idee daar ooit in een garage ontstond.

De bijzondere schoenen van Jeffrey Campbell

De schoenen van Jeffrey Campbell laten zich kenmerken door hun eigen unieke stijl waarbij een vrolijke jeugdigheid altijd wel in de details aanwezig is. De schoenen komen vaak ook in een intensieve materialenmix boordevol prachtige en soms opvallende kleurencombinaties. Een zwarte sneaker boordevol gekleurde sterren of een paarse pantoffel met een grote strik om: je houdt ervan of net weer niet. Met een ruim assortiment aan opvallende exemplaren is de collectie van dit label altijd wel een beetje gewaagd. Sommige modellen lijken dan ook te slagen in hun opzet terwijl anderen dan weer tegenvallende cijfers kennen. Toch weet iedereen altijd wel één model te vinden die hun eigenheid weet uit te stralen en een meerwaarde biedt aan hun persoonlijke look. Misschien is het wel net die eigenschap die ervoor zorgde dat het label wereldwijd interesse opwekt. Hun individualistische aanpak blijkt dan ook te lonen.

Verkrijgbaar in vele varianten

De collecties van Jeffrey Campbell bestrijken altijd verschillende domeinen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een ruime collectie aan pantoffels maar evenzeer sneakers, snowboots, hakken en laarzen in de aanbieding. Toch is het niet altijd even eenvoudig om de schoenen in een bepaalde categorie te gieten, uiteraard ten gevolge van het eigenwijs karakter van dit schoenenlabel. Pantoffels met een hak of sneakers met een wollen structuur, ze zijn lang geen uitzondering. Het is dus duidelijk dat Jeffrey Campbell een ontzettend divers merk is.