Iriedaily: casual streetwear met een underground vibe

Het verhaal van Iriedaily begint in 1990 met een simpel concept in de bekende wijk Kreuzberg in hartje Berlijn: als je iets goed wilt doen, dan moet je het zelf doen. In de beginjaren produceerde het bedrijf nog voor andere lokale brands, maar in 1994 besloten de oprichters van Iriedaily het toch maar voor zichzelf te doen. Daniel Lugner, Roland Wagner en Walter Molt schakelden de hulp in van straatartiest Jaybo Monk en begonnen met het ontwerp en de productie van eigen kleding. De karakteristieke stijl van de kunst van Jaybo Monk als uitgangspunt van de ontwerpen. Vandaag de dag is dit underground label een internationale speler die actief is in meer dan 15 landen en jaarlijks collecties voor vrouwen en heren op de markt brengt.

Inspiratie van de straat met Iriedaily

De kleding van Iriedaily is kleding die zich niet aan de anderen conformeert, maar een eigen koers vaart. Inspiratie wordt geput uit straatculturen zoals de wereld van de skateboarding, grafitti en dansculturen zoals breakdance. De doelgroep is dan ook jonge mensen die op zoek zijn naar kleding die hun persoonlijkheid toont. Mensen met een eigen identiteit die comfortabele kleding met verwijzingen naar hun cultuur toont. Om die roots met de straatculturen niet te verliezen is het bedrijf extreem actief binnen het wereldje. Zo zijn ze belangrijke sponsors van bekende skateboarders, van wedstrijden en worden non-profit organisaties zoals Skateistan gesteund. Een sociale verantwoordelijkheid die ze bij Iriedaily heel erg serieus nemen. Corporate responsibility is hier geen loos begrip.

Kunst en cultuur

De collectie van Iriedaily is een amalgaam van kleur en opvallende ontwerpen met sterke graphic prints. Er is een enorme veelzijdigheid om jouw eigen stijl optimaal tot ontwikkeling te kunnen brengen en het hart is op de juiste plaats. Zoek je casual streetwear met tal van comfortabele basics die je ook met andere merken kunt mixen en matchen? Dan is er een breed scala van truien, jassen, shirts, jurken, leggings en accessoires voor je beschikbaar. Collecties die zowel in de winter als doorheen de zomer uitkomen. Ben je eerder een echte durver? Dan is de Artist-lijn misschien wel jouw ding. Hier vind je de opvallende en expressieve prints terug. Echte extravagante graphics die de stijl van Iriedaily helemaal vatten.