Homebase: meer dan alleen de mannelijke urban style

Het vrij jonge, Duitse modemerk Homebase creëert outfits voor heren. Het label vormt een onderdeel van de Hamburgse Motion Fashion Group, met onder andere Petrol Industries en Dry Laundry in z’n portefeuille. Dit moederbedrijf maakt talloze items en kledingstukken voor iedere doelgroep. Met het sublabel Homebase ligt de nadruk op herenkleding. Dit doen de designers door verschillende stijlen te combineren en kledingstukken te maken die de urban stijl uitstralen. Het label kiest hierbij voor een ruim assortiment en een sublieme kwaliteit, zoals men het van het moedermerk gewoon is. Alhoewel het label nog vrij jong is, geniet het uiteraard van de bekendheid en de uitgebouwde netwerken waar de Motion Fashion Group altijd op voort weet te bouwen.

De unieke stijl van Homebase

Homebase richt zich voornamelijk op comfortabele en stijlvolle kleding voor heren. Het label laat zich typeren door zijn eigen unieke stijl die zich tussen urban en casual lijkt te bevinden, vaak ook voorzien van wat de makers een “euro-inspired” kantje noemen. Europese mode is dus de inspiratie. De collectie is heel ruim en behelst bijvoorbeeld blazers, sweatshirts, broeken en zelfs stijlvolle vesten of sportieve shirts. Dankzij deze veelzijdigheid kan iedere man zijn kledingkast vullen met items van het merk. Dit kan bovendien voor een zacht prijsje, terwijl de kwaliteit niets te wensen laat. De ontwerpers vinden het vooral belangrijk dat iedere man zijn eigen look kan creëren met de items van het merk. De stijl is echter wel altijd doordrenkt van functionele details, zoals afneembare capuchons en verborgen jaszakken.

Van rebelse streetwear tot casual accessoires

Homebase is thuis in verschillende stijlen en domeinen. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor coole overhemden in houthakkersstijl of voor sportieve shirts waarmee je jouw liefde voor fitness kunt benadrukken. Het merk staat echter bekend om streetwear, dus dit blijft de focus van het label. Toch zijn er heel wat accessoires waarmee je een basic look naar een hoger niveau kunt tillen. Denk bijvoorbeeld aan eigentijdse petten of handige tassen met een vintage uitstraling. Sommige van die petten zijn trouwens ook perfect voor dames. Het is in ieder geval duidelijk: Homebase heeft alles in huis voor mannen die zorgeloos door het leven willen gaan en in één keer een volledige outfit willen samenstellen.