Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje
Alle producten van GANT369

Gant: stijlvol, elegant en toch sportief

Al verschillende decennia staat Gant synoniem met stijl. Het gaat om een Zweeds-Amerikaans label dat vooral de nadruk legt op authentieke collecties zonder al te veel franjes. Het tracht dan ook te overtuigen met de sportieve uitstraling en de hoogwaardige kwaliteit. Ongeacht of het gaat om de praktische horloges of eerder om de stijlvolle mode, steeds opnieuw is het een combinatie van Amerikaanse nonchalance en Zweedse nuchterheid. Het resultaat is er dan ook één waar minimalistische stijlen toch nobel kunnen zijn. De mode van Gant wordt wereldwijd gewaardeerd door zelfbewuste en stijlvolle heren en dames die zich kunnen vinden in de kenmerkende strakke lijnen en ingetogen kleuren, alhoewel de sportieve ontwerpen in campus- en universiteitslook er zeker ook mogen wezen. Ongeacht voor welk product je ook kiest: steeds staat de beste kwaliteit, de fijnste afwerking en de optimale pasvorm centraal.

De authentieke modestijlen van Gant

De geschiedenis van dit label brengt ons terug tot het begin van de twintigste eeuw. De naam van het label is afkomstig van de Oekraïense Bernard Gant. Die man emigreerde in 1914, niet geheel toevallig aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog, naar de Verenigde Staten. Hier verdiende hij zijn brood met het maken en verkopen van hoogwaardige overhemden. Aan het einde van de jaren 40 keerde hij uiteindelijk terug naar het Europees continent waar hij, geïnspireerd op de elegante stijl van de East Coast Upperclass, zijn eigen label oprichtte. Gant vond zelfs de de legendarische button-down kraag uit. In de jaren 80 werd het label uiteindelijk overgenomen door drie Zweedse ondernemers die het zijn hedendaagse typische look meegaven, om ten slotte in 2008 weer in andere handen over te gaan. Sindsdien staat de eigenzinnige stijl echter nog steeds centraal, wat de ontwerpen van dit label een onmisbaar onderdeel maken in de hedendaagse internationale modewereld.

Ontdek de unieke Zweeds-Amerikaanse collectie

De traditionele campuslook weet nog steeds te overtuigen. Niet voor niets doen de shirts van Gand het tot op heden heel goed. Ben ook jij een fan van de authentieke en zelfverzekerde look dat dit bijzonder label iedere keer opnieuw weet aan te brengen? Voel je je comfortabel in sportieve elegantie? Van casual sweaters en de coole horloges van Gant tot de legendarische shirts en hippe accessoires: alle modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij dit label.