Naar hoofdinhoud gaan
Login
Verlanglijstje
Winkelmandje

Esprit: ongedwongen stijl met een authentieke vibe

De geschiedenis van het internationale modemerk Esprit begint zoals elk sterk verhaal: met een ontmoeting. Susie Russell en Doug Tompkins vallen voor elkaars charmes en beslissen luttele tijd later te trouwen. In 1968 geeft het echtpaar voor het eerst een collectie jurkjes uit die meteen in de smaak vallen. In de jaren nadien breidt het kledingmerk zijn collecties sterk uit. Niet enkel en alleen jurkjes voor vrouwen, maar een breed assortiment voor man, vrouw en kind. Vandaag de dag kan je ook woonspullen, tassen, sieraden en parfums onder de naam Esprit kopen. Centraal in die groei staat al sinds het prille begin een duidelijke bedrijfsfilosofie: een ongedwongen en relaxte stijl met aandacht voor een positieve en verantwoordelijke levenshouding.

Feel good to look good: dat is Esprit

Het internationale modemerk Esprit zet sinds jaar en dag heel sterk in op lifestyle en sociale verantwoordelijkheid. Het bedrijf maakt kleding met de nadruk op casual waarin er geen compromissen worden gesloten wat kwaliteit en pasvorm betreft. Een kledingstuk van Esprit moet vooral lekker zitten. Niet toevallig zijn twee van de slogans waar ze graag mee uitpakken ‘we want to make you feel good to look good’ en ‘be informed, be involved, make a difference’. In de praktijk vertaalt dat engagement zich in een grote aandacht voor het gebruik van natuurlijke materialen en verantwoord ondernemen. Het bedrijf doet ontzettend veel aan liefdadigheid en is een voorloper op het vlak van eerlijke lonen in lagelonenlanden.

Jouw veelzijdige persoonlijkheid in de verf zetten

Esprit zet duidelijk in op casual kleding met een relaxte tailoring en duurzame kwaliteit. De kleding van Esprit heeft een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding en sluit aan bij de actuele trends en vernieuwingen, waardoor je hiermee eigenlijk altijd goed voor de dag komt. Er zijn leuke basics voor een dagje thuis, blazers voor zowel dames als heren voor een presentatie of een formeel event en een brede collectie jurken om een stapje in de wereld mee te zetten. Het merk is door zijn jarenlange ervaring een echte expert geworden in casual veelzijdigheid. Die veelzijdigheid van de kledingcollectie laat jou als klant toe om een eigen persoonlijke stempel te drukken en naar believen te combineren. Een look met de kleding van Esprit kan dan ook elke kant die jij wenst op.